Ce să faci și ce să nu faci cu clienții noi

Ești de ceva timp în industria de înfrumusețare, așa că sigur știi ce trebuie și ce nu trebuie să faci pentru clienții noi. Dar oare, chiar așa este? La fel ca orice început de relație – tinde să fie fragilă în acest moment. Dacă îți joci cărțile cum trebuie, există o mare șansă ca acest client să devină fidel – dar este loc și pentru greșeli, care te vor costa.

Desigur, pe tine te interesează să fidelizezi cât mai mulți clienți cu putință, pentru că ei sunt sursa constantă de venit pentru salon. Așadar, ce poate merge greșit?

Ești prea prietenoasă

Ai o clientă care și-a programat niște șuvițe – în primul rând trebuie să afli istoricul ei și să îi faci un test. Intră în salon și simți o dorință de a merge la ea și a o lua în brațe. Iubești clienții noi care cumpără tratamentele mai scumpe. Te lași puțin dusă de val și o asaltezi cu întrebări precum “Vrei ceai sau cafea? Stai confortabilă? Cum te simți astăzi? Avem niște produse la reducere, eu le folosesc mereu acasă. “

Problema aici nu este întrebarea pe care o pui ci cum o pui. Deși tu ai senzația că ești prietenoasă, clienta poate să se simtă ciudat.

În schimb mergi puțin mai încet!

Nu poți să eviți asta – oricum o vei întreba o groază de întrebări în legătură cu istoricul ei, alergeni precum și poze de referință despre cum își doresc să arate. Stochează această informație precum și pozele de înainte și după în Versum. Deții un salon așa că știi cât de important este să fi organizată și profesionistă – iar asta include și comportamentul.

Întreabă dacă și-ar dori ceva de băut, iar în timp ce se relaxează pe scaun poți începe o discuție. Asigură-te că totul este natural, iar prima întrebare după consultație ar trebui să fie “Pentru ce ocazie?”  Poate să fie pentru orice ocazie, de la reuniune de liceu, înmormântare, nuntă sau chiar divorț. Trebuie să fii pregătită pentru orice răspuns.

Sfat: Nu toți își doresc să poarte o conversație. Dacă observi că nu este vorbăreață, complimentează-i unghiile, părul sau ținuta în general.

Un salon haotic

O afacere haotică este ultimul lucru pe care un client dorește să îl vadă. Sunt zile  în care fugi de la client la client, în zona de aprovizionare, iar în timpul serviciului vorbești cu stilistul de lângă tine. Acest lucru îl face pe client să se simtă prost, dar le reduce calitatea experienței, lucru pe care trebuie să îl eviți, mai ales cu clienții noi. Nu uita, clientul plătește pentru o schimbare de înfățișare, dar și pentru a se relaxa.

Organizează-te!

Când vin la tine, se așteaptă la tratamente regale – citesc recenziile de pe site și își doresc aceeași experiență de 5 stele. Pentru a putea face asta, angajații trebuie să fie organizați. Când echipa ta are toate sarcinile într-un loc, este mult mai puțin stres. Aici te poate ajuta Versum. Programul monitorizează toate aspectele salonului, de la următoarele programări la nivelul inventarului și statisticile financiare. 

Sfat: Ar fi înțelept să verifici statisticile echipei săptămânal. Concentrează-te pe cei care rămân în urmă. Poate mai au nevoie de practică sau de o discuție serioasă.

Tratamentul inadecvat oferit clienților

Când vine vorba de asta, rareori este intenționat. De obicei se întâmplă datorită lipsei timpului sau a unei strategii. O clientă vine pentru o vizită scurtă, întrebi dacă vrea ceva de băut, vorbiți puțin și râdeți. Termini tratamentul rapid și clientei îi place. Apoi plătește și își vede de zi. Relațiile cu clienții par în regulă dar nu te concentrezi pe detaliile importante. Nu le-ai oferit un motiv pentru a se întoarce.

În schimb gândește ca un marketer!

Deținătorii de saloane, oricâte cursuri din industrie au făcut, sunt tot oameni de afaceri, care trebuie să prioritizeze întreprinderea lor. În primul rând crează o strategie pentru clienții noi – oferă-le un discount la prima reprogramare, vinde-le produse complementare și invită-i să intre în programul tău de loialitate.

Există zile, din păcate, când timpul nu este de partea ta și îți este greu să le faci pe toate. Vorbești cu un client nou în timp ce mături în jurul lor și răspunzi la telefon. Dacă nu ai timp, roagă clientul să își lase datele de contact la recepție pentru a primi un discount la următoarea vizită. Dacă folosești Versum, odată introduse datele în sistem, un mesaj de mulțumire și reamintire va fi transmis automat. Acum că este în baza de date, le poți trimite campanii de marketing specializate care sunt bazate pe tratamentele anterioare, sex și suma de bani cheltuită. Un client poate deveni loial dar asta ține de experiența pe care o are în salon iar prima impresie este cea mai importantă.

Încearcă Versum Acum!

[Total: 0    Average: 0/5]