Ce spun clienții și ce vor să zică

Ce spun clienții și ce vor să zică

Fiecare salon și fiecare spa primește acești clienți, chiar și al tău – clientul tău de la ora 10 intră pentru o tunsoare. Capuccino-ul tău încă nu este gata încă, așa că îi verifici calendarul digital și te gândești, „de doar o tunsoare, nimic special”. În timp ce începi să lucrezi, te orientezi în mod natural într-o discuție cu clientul, faci schimb de câteva zâmbete și clientul te oprește brusc și îi spune: „oh stai, ține minte, vreau doar o curățare, știi, câteva taieturi”. Și când vine vorba de plată, ramâne șocat…

Unde ai greșit? În cele mai multe cazuri, nu este vina ta, dar este posibil să fi înțeles greșit ceea ce dorea clientul dvs. în mod real. Iată câteva dintre cele mai frecvente exemple în care clienții spun un lucru, dar înseamnă de fapt altul – continuă să citești și află cum să eviți să cazi victima acestor situații!

Doar o tunsoare!

Clienții care sunt  foarte hotărâți de obținerea unei tunsori (o repetă de cel puțin 3 ori în timpul vizitei) caută unul dintre următoarele două lucruri – fie nu vor să le tai jumătate din păr, fie caută să lase cât mai puțini bani la salonul tău. Deci, cum îți dai seama ce vrea exact clientul tău? Simplu – clienții cărora le este frică să nu-și piardă prea mult păr, de obicei, vin cu o fotografie pentru inspirație. Intră, se așează pe un scaun, își iau telefonul și îți arată o poză cu bobul lung  al lui Jennifer Aniston – și te apuci de treabă! Cu toate acestea, cei mai ,,economi” vor întreba adesea dacă există o diferență de preț între o tăietură și o tunsoare. Spre nemulțumirea clientului, majoritatea stilistilor și coaforilor profesioniști percep același preț pentru aceste tratamente. După ce află prețul, acești clienți, de obicei, continua cu un „bine, stilistul meu anterior nu m-a taxat decât cu câțiva bănuți”.

Știu că probabil te gândești, „atunci dacă stilistul dvs. este atât de grozav, de ce vă programați la mine?” – cu toate acestea, asigură-te că NICIODATĂ nu spui asta în fața clienților! Au ales salonul tău dintr-un motiv sau altul și ar trebui să fii recunoscător. Menționăm că atât o simplă tăietură, cât și o tunsoare sunt realizate profesional și că ești un stilist certificat, și nu un „coafor” de pe YouTube. În plus, dacă ai o reducere de nou client, specifică-i acest lucru.

Sfat: implementează un program de fidelizare (aici este un link către un cont gratuit Versum trial)! Oferă-le un serviciu gratuit clienților care colectează un număr de puncte. Punctele sunt acordate celor care fac cumpărături în salonul tău, lasă recenzii și îndreaptă prietenii și familia către afacerea ta!

Mi-am vopsit părul o dată, dar a fost cu mult timp în urmă

Majoritatea saloanelor evită tratarea clienților cu o utilizare extinsă a colorantului. Nu numai că este un proces lung pentru a scoate din culorile anterioare, dar clienții se supără ușor de faptul că trebuie să meargă în public cu păr portocaliu strălucitor și întregul serviciu poate fi foarte scump. Deși unele vopsele mai ușoare sunt mai ușor de îndepărtat, cele de nivel 3 și cele inferioare preluate de la chimiștii locali pentru sume mici sunt un coșmar complet. Partea cea mai rea este că majoritatea clienților salonului știu acest lucru. Cu toate acestea, ceea ce ei nu știu este că unele culori nu se spală foarte ușor și clienții pur și simplu uită când au făcut vopsirea.. Deși majoritatea stiliștilor profesioniști pot observa utilizarea extinsă a coloranților la cutie de la distanță, chiar și cea mai mică cantitate de reziduuri de coloranți la cutie poate strica un întreg tratament. Așadar, atunci când un client menționează că și-a vopsit părul cu mult timp în urmă, fie speră că s-a decolorat până acum, fie pur și simplu nu știe durata de viață a colorantului odată ce a fost aplicat pe păr.

Pentru a reduce numărul de consumatori de coloranți, educați-vă clienții! Împărtășește imagini cu părul clientului care a fost distrus de vopselele la cutie și menționează că  se vor face testele pentru a evita complicațiile. În plus, trimite clienților aceste informații prin SMS / e-mail.

Vreau ceva nou, dar fără să îmi schimb lungimea și culoarea părului

Acesta este o situație complicată, deoarece chiar și profesioniștii  au probleme în colabora cu astfel de clienți enigmatici. Una dintre aceste cliente intră – și-a rezervat un ombre cu o tunsoare  bob, dar, de îndată ce se așează, începe să argumenteze ceea ce caută. E interesată de un bob obișnuit, dar nu vrea să piardă lungimea părului.. O, iar ombre-ul nu trebuie să difere prea mult de culoarea  actuală a părului. De obicei, clienții de genul fie caută ceva nou, dar se tem că nu le va plăcea noul aspect, fie caută să își schimbe aspectul general fără a-și schimba părul.

Poate fi cu adevărat dificil să tratezi un client care nu știe exact ce dorește, cu toate acestea, ai câteva opțiuni de încercat. Un client care dorește o schimbare la aspectul său, fără să își dorească, de fapt, prea mult, este candidatul potrivit pentru o nouă coafură. Dă-ți seama de ce anume urmărește să obțină clientul – vor să-și facă părul astfel încât să arate mai slabi? Poate vor  să-și schimbe conturul feței? Deși clienții își aduc propriile fotografii de inspirație, cel mai bine este să ai câteva exemple de poze proprii. Caută pozele care se potrivesc cu structura facială a clientului tău și recomandă-le ce aspect li s-ar potrivi cel mai bine! Un bob al lui Jennifer Aniston nu va arăta la fel pentru toată lumea!

Până acum, probabil, știi că nimic nu este ceea ce pare în lumea părului și a frumuseții, mai ales când vine vorba despre relații cu clienții. Cu o abordare potrivită și un sistem de gestionare a salonului adecvat, vei putea evita orice neînțelegeri. Obține gratuit sistemul Versum și îmbunătățește-ți imediat comunicarea cu clienții!

Încearcă Versum Acum!

[Total: 0    Average: 0/5]