Ghidul mesajelor text

Ghidul mesajelor text

Folosești mesaje text pentru a ajunge la clienții tăi? – unii proprietari de saloani se tem să folosească acest mediu pentru a-și promova serviciile, deoarece consideră că pare prea apăsător și „vânzător”. Cu toate acestea, dacă se face corect, marketingul prin SMS este o strategie extrem de puternică, care te va ajuta să rezolvi numeroase probleme cu care te confrunți în mod regulat în salon, asigurând în același timp loialitatea și aprecierea clienților. Să aruncăm o privire mai atentă asupra tuturor beneficiilor și să discutăm studii de caz și greșeli pe care ar trebui să le eviți.

De ce ar trebui să utilizezi SMS marketing?

Să începem cu listarea avantajelor. Ce face marketingul SMS atât de grozav?

  • Este universal. În prezent, există în jur de 2,7 miliarde de utilizatori de smartphone-uri în întreaga lume, iar numărul este în continuă creștere.
  • Este vizibil. Dacă primești un mesaj text, de obicei te grăbești să vezi cine ți-a scris și citești și conținutul mesajului, spre deosebire de nenumăratele e-mailuri pe care le primești pe parcursul zilei. Un SMS îți atrage imediat atenția.
  • Este intim. Spre deosebire de e-mailurile sau mesajele de socializare, mesajele text par foarte personale și confidențiale. Te poții adresa receptorului într-un mod foarte atrăgător, prietenos.
  • Este personalizabil. Îți poți personaliza mesajele astfel încât să se potrivească perfect diferitelor grupuri țintă.
  • Este multifuncțional. Poți folosi marketingul prin SMS pentru numeroase lucruri – de la publicitate simplă la memento-uri de întâlnire (mai multe despre asta mai târziu)
  • Ajunge la publicul potrivit. Cu instrumentul potrivit (mai multe despre asta mai târziu) poți lansa cele mai recente oferte către un anumit grup de clienți
  • Este accesibil. Mesajele text nu te costă un braț și un picior – o campanie inteligentă prin SMS poate fi mult mai ieftină decât o reclamă plătită pe Facebook.

Pentru ce este perfect marketingul prin SMS?

Acest mediu de promovare strălucește cu adevărat atunci când vine vorba de numărul de posibilități.

  • Memento-uri de întâlnire. Statisticile nu mint – din experiența noastră, proprietarii de salon care trimit mementouri de întâlnire prin Versum reduc absențele clienților cu până la 70%. Este un beneficiu uriaș, mai ales că acestea cauzează pierderi atât de importante în bugetul tău.
  • Promoții speciale. De aici începe adevărata distracție – dacă utilizezi un software avansat, cum ar fi Versum, poți să grupezi clienții în funcție de o caracteristică aleasă și să îi vizezi cu oferte adaptate. Ai de gând să oferi o reducere uriașă pentru cei mai fideli clienți VIP? O pungă de cadouri ca adaos la orice tratament pentru mamele ocupate de Ziua Mamei? O ofertă specială pentru reginele balului, poate? Nimic mai bun decât obținerea de oferte!
  • Evenimente & concursuri. Poți reaminti cu ușurință clienților tăi despre tragerea la sorți și alte evenimentele din salon. Ei pot trece cu vederea o postare pe social media … dar nu vor trece cu vederea niciun mesaj text.
  • Urari de zi de nastere. Nu este nimic mai bun decât să primești un mesaj emoționant de la salonul tău preferat în ziua ta specială … și nimic mai tentant decât să primești o reducere dedicată care te invită pentru o zi de naștere răsfățată petrecută la salon.
  • Locuri disponibile. Ca orice firmă din industrie, poți întâmpina anulări din când în când. Pentru a completa aceste locuri într-o clipă, trimite notificări text tuturor clienților tăi, informându-i despre cele mai recente locuri vacante în agendă.
  • Actualizări ale programului de fidelitate. Dacă derulezi un program de fidelizare, poți trimite, de asemenea, actualizări periodice cu privire la numărul de puncte pe care le adună clienții. Creează o ofertă de „tratament al săptămânii” (care poate fi pentru un serviciu mai puțin popular) și oferă o cantitate semnificativă de puncte pentru clienții care o rezervă. Asigură-te că, de asemenea, informezi clienții cu privire la ce premii sunt disponibile.

Ce să faci sau să nu faci în SMS marketing

După cum vezi, acest tip de marketing poate face cu adevărat minuni pentru salonul tău. Cu toate acestea, trebuie să înveți câteva lucruri înainte de a trimite primele mesaje text.

Nu o face manual.

Utilizează un  software inteligent

Este posibil să derulezi manual campanii de marketing SMS? Da! Dacă ai la dispoziție douăsprezece brațe și tot atâtea smartphone-uri, sau doar cinci clienți în total. Marketing-ul prin SMS de succes  poate fi gestionat numai dacă îl poți automatiza. Din fericire, există o întreagă secțiune din Versum dedicată acestui mediu de promovare, unde ai acces la funcții, precum mesagerie unică și de masă pentru campanii de marketing, notificări automate, șabloane de mesaje gata făcute și multe altele.

Nu trimite orice.

Fă-ți mesajele atractive

Mesajele text par o modalitate de comunicare cu clienții foarte relaxată. Cu toate acestea, toate standardele de etichetă de comunicare de afaceri se aplică și aici – deci asigură-te că mesajele sunt bine scrise și ajustate la stilul tău de afaceri. Fă-le să pară tentante dacă sunt oferte și foarte politicoase, și totuși clare, dacă sunt memento-uri.

Sfat: Versum îți oferă un set de șabloane atractive de mesaje pregătite pentru diferite ocazii – asigură-te că le verifici!

Nu trimite mesaje tuturor

Vizează publicul potrivit

Cu cât oferi mai multe servicii, cu atât grupul țintă este mai larg – acesta este motivul pentru care ar trebui să trimiți diferite oferte către diferite persoane. Dacă oferi atât tratamente de vergeturi postnatale, cât și masaj pentru sportivi, nu trimite reduceri pentru primul serviciu către toți clienții –  acei culturisti se vor obosi repede de mesajele tale. Marketingul prin SMS este foarte intim, așa cum s-a spus mai devreme și, prin urmare, trebuie personalizat – dacă un client primește ceva pe telefonul mobil privat și nici măcar nu i se adresează, se enervează cu adevărat și este de înțeles de ce.

 

Nu face Spam

Respectă-ți receptorul

Nu în ultimul rând – ia-o cu moderație. Prea multe lucruri bune pot transforma cu ușurință loialitatea clienților în iritarea lor. Ai grijă, mai ales dacă vizezi diferite grupuri cu campanii diferite – dacă un client se află simultan în câteva grupuri diferite, poate primi prea multe mesaje simultan. Fii conștient și empatic cu campaniile tale – nu îți place să primești prea multe notificări, nu?

Marketingul prin SMS este cu adevărat un instrument puternic – un pic de creativitate și un software bun pot transforma campaniile tale de marketing într-un magnet de clienți. Asociază-te cu Versum și începe să derulezi activități de marketing care să aducă un profit real!

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 1    Average: 5/5]