10 lecții învățate de la 37.000 de proprietari de salon

Având ani de experiență cu proprietari de saloane care au afaceri prospere, am obținut o mulțime de cunoștințe valoroase despre cum se conduce o afacere în industria frumuseții. Bazându-ne pe cunoștințele unor practicieni experimentați, am creat o listă cu cele mai importante domenii, cărora managerii de saloane trebuie să le acorde atenție.

1. Fundamentele marketingului: relațiile bune cu clienții sunt o necesitate

Marketingul eficient este axat pe lucrurile care îl fac pe clientul tău fericit. Pentru a înțelege asta și pentru a oferi servicii excelente, ai nevoie de o comunicare eficientă cu clienții. Menținerea relațiilor de lungă durată, pozitive și cunoașterea lor necesită următoarele:

  • Adresarea de întrebări
  • Ascultarea
  • Cunoașterea de informații importante

Comunicarea activă cu clienții tăi își arată beneficiile pe termen lung. Ei apreciază că sunt tratați corespunzător și îți mulțumesc lăsând comentarii pozitive despre afacerea ta, precum și făcând recomandări prietenilor și familiei. Cel mai important, se întorc din nou pentru serviciile tale.

2. Clienții fericiți – cei mai buni promoteri

Clienții mulțumiți sunt cei mai eficienți la promovarea salonului, precum și o sursa de recenzii excelenta. Un client mulțumit iți va promova afacerea mai eficient decât orice reclamă. Clienții nesatisfăcuți sunt de asemenea importanți. Mulțumită acestora, înțelegi mai bine ce trebuie să îmbunătățești și dacă angajații tai au nevoie de o formare suplimentară. Cheia succesului constă în oferirea posibilității clienților de a vorbi liber despre experiențele lor.

3. Timpul înseamnă bani

E atât de important, dar totuși niciodată nu avem destul. Cine n-ar vrea câteva ore în plus? Cu un număr tot mai mare de sarcini de rezolvat, avem nevoie de tot mai mult timp pentru a le termina pe toate. De aceea, pentru a eficientiza sarcinile de zi cu zi, trebuie luată în considerare soluția care economisește cel mai mult timp. Și ce altceva este mai eficient decât să îți fie îndeplinite sarcinile în mod automat, la un singur click. Află mai multe despre funcționalitate Versum aici.

4. Super-managerul tău te salvează

Gestionarea echipei, analizarea situației financiare, menținerea standardelor de inventariere, marketing, instruire, colaborare cu clienții – și lista continuă … Managerii au atât de multe îndatoriri încât este greu să crezi că nu sunt super-eroi. Fiecare super-erou are nevoie de un partener de bază pentru a-l ajuta la diminuarea volumului de muncă. Cu Versum, te poți odihni ușor, știind că salonul este administrat corect, non-stop.

5. Echipa ta este avantajul tău

Cheia succesului o constituie o echipă bine pregătită și motivată. Cu o mentalitate și o atitudine pozitivă, angajații tăi vor lucra mai eficient. Iar folosind instrumente pentru comunicarea cu clienții, de calculare a comisioanelor sau gestionare a sarcinilor, munca lor este mai bine organizată și lipsită de haos. Investește în echipa ta!

6. Hârtia este din 1900, toamna

Nimănui nu-i place schimbarea, ceea ce este natural. Trecerea de la metode tradiționale la cele moderne – de la un registru de hârtie, la un sistem electronic de management al salonului – este un salt mare pentru majoritatea oamenilor. Această schimbare poate părea dificilă la început. Dar având o atitudine pozitivă îți va permite imediat să vezi beneficiile. Utilizatorii noștri sunt de acord: odată ce vei vedea toate avantajele, nu-ți vei putea imagina viața fără un astfel de sistem!

7. Prioritatea de top – retenția clienților

Deși nu este primul lucru la care te-ai gândi, cel mai important obiectiv pentru fiecare salon este construirea unei clientele puternice, formată din clienți fideli care sunt dornici să se întoarcă pentru serviciile tale. Și nu-i lăsa să plece fără a reprograma. Dacă uiți să programezi o altă vizită, amintește-le clienților despre salonul tău chiar și după ce au plecat.

8. Faceți cunoștință online!

Internetul este locul perfect unde poți ajunge la clienți noi. Aproape toată lumea folosește internetul – în autobuz, în sala de așteptare, sau la coadă în supermarket. Clienților tăi le place să posteze poze de înainte și după vizită la salon pe Facebook și Instagram care poate fi o modalitate perfectă de a convinge alți potențiali clienți să își facă o programare. De aceea salonul tău ar trebui să aibă o modalitate de programare online, ușor de utilizat.

9. Retail-ul conteaza.

Serviciile tale sunt importante, dar nu sunt îndeajuns. O bună parte din venituri vin din vânzarea produselor. Te poți concentra pe oferirea unor servicii excelente dar recomandarea produselor este imperativ necesară. Pentru a fi sigur ca produsele tale sunt vândute, încurajează-ți echipa să le promoveze, oferindu-le comision din vânzări.

10. Secretul succesului

Lucrând cu mii de proprietari și manageri de salon de ani de zile, am ajuns sa înțelegem cum este sa conduci și sa gestionezi o afacere din acest domeniu. După ce am analizat o mare parte din informațiile pe care le-am adunat, am făcut aceste statistici:

  • ⅓ din succesul unui salon se datorează unor servicii excepționale furnizate de un specialist.
  • ⅓ este din modul în care sunt tratați clienții
  • ⅓ este de la gestionarea și administrarea eficientă a salonului și a echipei sale.

Care este cheia succesului, deci? Menținerea unui echilibru perfect între aceste trei componente.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]