3 idei pentru a crește încasările salonului, fără a crește prețurile.

Fiecare proprietar de salon a trecut prin încercarea de a-și construi afacerea de la zero și de a-și face un renume. Prin muncă grea și determinare, ai construit o bază solidă de clienți și câteva sute de fani pe Facebook și Instagram.

Cu toate acestea, precum cei mai de succes proprietari de saloane, dorești ca întreprinderea ta să continue să înflorească. Răspunsul automat al majorității proprietarilor de afaceri la această problemă este o majorare a prețurilor pentru produsele și serviciile salonului.

Deși această tactică este eficientă pe termen scurt, este posibil să-ți descurajezi clienții fideli să se întoarcă și rata de programare să scadă semnificativ.

În schimb, iată trei idei pentru a-ți crește salonul de frumusețe fără a crește prețurile.

Vinde mai mult, pentru mai puțin.

O tactică de marketing de succes, implementată de multe afaceri din toate domeniile, este de a vinde mai mult, la prețuri mai mici –  aceeași abordare face minuni pentru saloanele de frumusețe, de asemenea.

Cel mai probabil, oferi o varietate de servicii pe placul clienților. În loc să ridici prețurile și să-i sperii, gândește-te cum poți să faci pachete de servicii atractive pentru ei. Astfel, vor cumpăra mai mult de un serviciu per vizită și ție îți vor crește încasările. Acest lucru aduce două beneficii importante pentru afacerea ta:

  • Mai multe achiziții: clienții care văd ofertele se vor simți mai dornici să facă o achiziție.

Sfat: vindeți vouchere de servicii pentru o perioadă limitată de timp – clienții vor fi încurajați să le obțină înainte de expirarea timpului.

  • Clienți noi, loiali: este foarte posibil ca multi dintre clienții care achiziționează pachete de servicii să le ofere cadou prietenilor sau familiei.

Sfat: când primiți un potențial client, faceți-l să se simtă ca acasă, tratați-l cu bucurie și cu siguranță vă va recomanda mai departe.

Inspiră promotorii salonului

Deși există beneficii la creșterea prețurilor serviciilor, nimic nu funcționează la fel de eficient ca un promotor dedicat. Sigur, cu o majorare a prețurilor, nu numai că faci mai mult profit, dar poți apoi să creezi pachete de reduceri pentru clienții fideli. În același timp, însă, riști să pierzi mulți clienți care pur și simplu nu își pot permite să plătească mai mult.

În loc să crești prețurile, inspiră clienții să devină promotori ai brandului. Oferă-le recompense pentru recomandarea salonului, încurajază-i să lase recenzii online și să posteze imagini cu efectele unui tratament anume, etc. Răsplata poate să fie orice, de la cele mai populare produse, la o reducere atractivă. Colaborarea cu promotorii brandului este benefică pentru:

  • Vizibilitatea brandului – clienții care recomandă salonul, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie direct, vă ajută să creșteți vizibilitatea acestuia către un spectru larg de potențiali clienți.
  • Legături mai puternice cu clienții fideli – clienții loiali care se bucură de serviciile pe care le oferiți la salon și vă vizitează în mod regulat doresc să vadă că afacerea prosperă și să simtă că aparțin unui “club exclusivist”

Sfat: încurajază clienții să promoveze brandul și să se și distraze în acest proces – implementează un program de loialitate! Cu Versum, un salon de frumusețe are opțiunea de a acorda puncte de loilitate clienților, pe care acestia le pot folosi pentru achiziționarea serviciilor preferate. Poți acorda puncte pentru recomandări, recenzii online sau achiziționarea anumite produse sau servicii.

Încurajază vizitele repetate

Când vine vorba de a crește un salon de înfrumusețare, o zonă este adesea trecută cu vederea sau cel puțin subevaluată – rata de repetare a vizitelor. O rată de repetare a vizitelor ridicată înseamnă că afacerea ta are clienți loiali, dar știi că aceasta poate crește chiar mai mult? Mai multe vizite repetate inseamna creșterea încasărilor salonului tău! Începe cu:

  • Promovarea serviciilor efectuate în mai multe etape: clienții care achiziționează servicii care necesită retușuri sunt legați de salonul de frumusețe pentru o perioadă îndelungată.
  • Lansarea campaniilor de marketing pentru clienții care nu au mai programat un serviciu de ceva timp. Absența clientului poate fi cauzată de o serie de factori – a plecat în vacanță, nu are suficient timp sau a decis să profite de serviciile unui alt salon. Trimite acestor clienți un mesaj personalizat, încurajându-i să efectueze o nouă programare. Reține că, pentru a le stârni interesul este de cele mai multe ori necesară o ofertă atractivă – o reducere la ultimul serviciu achiziționat sau o pungă de cadouri.

Sfat: Să ții cont de vizitele care se opresc este aproape imposibil de făcut pe o agendă. În schimb, poți să automatizezi procesul cu instrumentul de automatizare a marketingului de la Versum, care trimite acestui tip de clienți un mesaj de tip SMS sau e-mail, încurajându-i să programeze o vizită.

Creșterea prețurilor la salon îți poate crește veniturile săptămânale și lunare, însă riști să pierzi clienții loiali și să-i sperii pe cei potențiali. Crește-ți salonul de frumusețe organic și lăsă Versum să îți pună afacerea pe pilot automat!

Încearcă Versum gratuit

 

[Total: 0    Average: 0/5]