3 lucruri pe care tehnicienii de unghii și-ar dori să le știe clienții lor

Ca tehnician de unghii, chiar dacă iți începi ziua cu cel mai frumos zâmbet, la sfârșitul acesteia, ajungi să arăți ca un bulgare de zăpadă – plin de praf de unghii din cap până în picioare. Cu toate acestea, partea grea nu este cea tehnică, ci unii dintre clienții fără griji care continuă să facă aceleași lucruri iritante, în continuu.

Haide să aruncăm o privire asupra celor mai comune:

1. Cu cât este mai scurtă programarea cu atât este mai dureroasă întârzierea.

Sunt zile când simți că întârzii peste tot. Clienții tăi au astfel de zile, de asemenea. Poate că pleacă târziu de la job, târziu să își ia copii de la școală și în final, ajung târziu la programarea pentru unghii. Nu este sfârșitul lumii, se întâmplă celor mai buni dintre noi – Cu toate acestea, dacă vizita unui client trebuia să dureze 15 minute, 10 minute de întârziere sunt mai importante decât în alte cazuri.

Ce ar trebui să faci?

În majoritatea cazurilor, o poliță bine scrisă a salonului te poate salva. Ar fi de preferat să ai niște reguli bine definite care acoperă întârzierile acceptate (15 minute pentru serviciile lungi și 5 minute pentru cele scurte) și să specifici ce servicii sunt definite ca “lungi” și ce servicii sunt “scurte”, pentru a nu lăsa loc de interpretare.

2. “Știu că vrei să dai share la un selfie, dar chiar am nevoie de mâna ta.”

Când FOMO (fear of missing out) te prinde, nu mai există supraviețuitori. Unii clienți chiar nu își doresc să piardă cele mai noi bârfe și drame din mediul online. Cu toate acestea, chiar dacă lumea tehnicienilor de unghii continuă să avanseze, nu există încă o unealtă care ne permite să lucrăm pe o mâna ce este în continuu pe un smartphone, verificând ultimele postări.

Ce poți să faci?

Știai că poți seta o regulă care îi obligă pe clienți să își pună telefonul la o parte în timpul programării? Trebuie să o incluzi în poliță și să o pui și undeva în recepția locației, nu numai pe social media și website.

Învață să fii îndeajuns de asertiv încât să îți poți ruga clienții să își lase telefonul. Abordează un ton politicos, dar strict – explică-le că această regulă a fost implementată pentru beneficiul lor.

3. “Chiar trebuie să știu din timp dacă ai nevoie de modele avansate.”

Modelele avansate sunt frumoase, cu toții știm asta. Cu toate acestea, este nevoie de timp și răbdare – și cu siguranță durează mai mult decât o simplă manichiură. Totuși, clienții vin pentru o culoare și apoi le vine ideea de a avea ornamente frumoase pe toate unghiile. Tot ce poți face este să oftezi când știi că nu există nicio cale prin care poți face o muncă de o ora în 15 minute.

Ce ar trebui să faci?

În primul rând, este crucial să delimitezi o manichiură standard față de cea cu modele avansate în meniul cu prețuri. Fă foarte clar faptul că durata (și prețul) sunt complet diferite în cazurile acestea.

În al doilea rând, dacă ai un recepționist, instruiește-l să afle toate detaliile de la clienți când aceștia fac programări.

Dacă folosești Versum, poți pune setări diferite pentru culorile standard, modele, ornamente pe o unghie sau mai multe în formularul online de programare. Clientul va fi nevoit să aleagă ce fel de serviciu își dorește înainte să își facă o programare – și dacă alege cea mai avansată opțiune, va putea să se programeze numai dacă ai îndeajuns de mult timp pentru a face asta.

Menținerea unei relații sănătoase cu clienții tăi stă în mare parte în setarea unor limite și în a fi asertiv, dar în același timp politicos. Ca tehnician de unghii, ai atât de multe lucruri pe cap (și în mâini) încât ar putea fi dificil să te ocupi de toate. De aceea, pentru programări online avansate, notificări personalizate și multe alte lucruri, poate ai vrea să îți începi perioada gratuită de proba cu Versum. Dă la o parte sclipiciul de unghii și de pe hainele tale, ține-ți capul sus și oferă-i noului tău asistent digital o șansă!

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]