5 lucruri care ți-ai dori să fie înțelese de clienții salonului tău

S-a întâmplat fiecărui proprietar de salon, stilist, tehnician de unghii sau artist de machiaj – sunt clienți care vin la programare și aruncă un comentariu despre prețuri sau își aduc propria vopsea cumpărată de la magazin, sau vin cu un set de instrucțiuni foarte vagi și nu sunt mulțumiți de rezultatul final.

Indiferent de situație, încerci să îți argumentezi părerea cu mult calm și profesionalism, dar, uneori, nu este suficient și problema escaladează.

Iată câteva dintre cele mai comune lucruri pe care cei care lucrează într-un salon, și-ar dori să le transmită clienților.

Prețuri

De departe, cel mai iritant lucru pe care cu care se confruntă saloanele, sunt plângerile referitoare la prețurile serviciilor oferite. Acest lucru se întâmplă frecvent în industrie din mai multe motive. În mod tipic, clienții vă compară prețurile cu cele ale altor saloane sau pur și simplu nu se așteaptă să plătească atât de mult pentru tratamentele sau produsele tale. Dacă un client a vizitat anterior un salon de calitate inferioară și apoi unul mai performant, nu este deloc surprinzător că este șocat de diferențele de preț.

Pentru a reduce factorul de șoc, este important să le explici de ce prețurile sunt cum sunt. Calitatea produselor folosite, personalul instruit și efectele pe termen lung au toate impact asupra prețului, asigură-te că și clienții știu acest lucru.

Comunicare

Cine în lume decide să scrie sau să sune la coafor la ora 11 seara pentru a face o programare? Din păcate, clienții salonului. Deși fiecărui proprietar de salon îi face plăcere să ia programări cât mai multe, contactarea acestuia după orele de lucru este o modalitate de a ajunge pe lista neagră. Proprietarii salonului și stiliștii au nevoie și de somn sau viața personală pentru a face față provocărilor de zi, iar unii clienți nu iau asta în considerare.

Aici avem o soluție foarte la îndemână. Platforma Versum îți pune la dispoziție unelte de programare online pe care le poți conecta la pagina de Facebook sau website. Acestea, le dau posibilitatea clienților să își facă programări la orice oră din zi sau noapte, fără să te deranjeze pe tine.

Neprezentări

Un adevărat coșmar – ne-prezentările sunt foarte detrimentale salonului tău. Clienții consideră că umplerea slotului gol nu reprezintă o problemă pentru salon, totuși, personalul trebuie să promoveze slotul liber pe social media sau să apeleze clienții programați și să-i întrebe dacă ar dori să își schimbe intervalul de timp. Dacă nu se umple acel slot, personalul rămâne fără nimic de făcut și afacerea ta are de suferit.

Toate saloanele caută modalități eficiente pentru a evita neprezentarile. O metodă dovedită este plasarea unui depozit nerambursabil la programarea clienților cu istoric de programări ratate sau limitarea accesului la programări doar celor care le fac prin online. Această discuție este importantă și trebuie avută cu clienții care își fac programări. Ei trebuie să înțeleagă de ce odată făcută programarea este important să fie respectată, pentru a nu irosi timpul și resursele tale.

O altă modalitate dovedită de reducere a ratei de neprezentare este trimiterea de remindere prin SMS sau email cu o zi sau câteva ore înainte de programare.

Poți face asta manual, pentru fiecare programare în parte – dar durează mult prea mult și pot apărea erori – sau poți face asta automat, printr-un sistem precum Versum. Îți setezi un mesaj automat de reamintire pentru clienți și acesta se va trimite, fără greș, la intervalul de timp ales de ține.

Cereri ridicole

V-a vizitat vreodată un client care și-a adus vopseaua proprie (fie cumpărată de la supermarket, fie de la un alt vendor) și a cerut să o aplicați? Un client poate aduce propriul produs, deoarece consideră că este cel mai bun, dar nu înțelege că pentru obținerea rezultatelor dorite, este necesar să se lucreze cu produse profesionale, potrivite nevoilor sale specifice. În plus, există riscul de a fi tras la răspundere dacă rezultatul final lasă de dorit că urmare a folosirii vopselei respective.

Data viitoare când un client intră în salon cu o sticlă de colorant cumpărat de magazin, menționeaza că utilizați numai produse de păr profesionale. De asemenea, îți poți consolida poziția de expert în domeniu dacă explici beneficiile produselor tale în comparație cu cele cumpărate de la magazin.

Regula “fără copii”

Copiii pot să reprezinte un mare factor de stres în salon. Toate uneltele folosite pentru înfrumusețare pot să reprezinte un hazard pentru siguranță celor mici. Fie că vorbim de o placă de par, un ondulator sau decoloranti de par și alte substanțe potențial nocive pentru aceștia. În cazul în care stiliștii refuză accesul clienților cu copii, este în principal din cauza acestora, dar și pentru ca alți clienți care vizitează salonul să se poată relaxa.

Explică-le părinților toate aceste probleme și lucrați împreună la identificarea de potențiale soluții.
Nu uita, Versum îți stă la dispoziție pentru a te ajuta să înfrunți orice situație într-un mod mai organizat și mai eficient.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]