5 moduri prin care să comunici eficient cu clienții salonului

Managerii și proprietarii saloanelor sunt conștienți de faptul că, elementul esențial pentru menținerea serviciilor excelente și crearea de noi clienți fideli este reprezentat de contactul constant cu clienții existenti. Din păcate, lipsa timpului, precum și numărul tot mai mare de responsabilități, duc la neglijarea acestui aspect, ceea ce reprezintă o greșeală costisitoare.

Relațiile cu clienții pot fi ușor menținute prin utilizarea de programe și tactici inteligente, menite să reducă timpul petrecut făcând asta și să maximizeze rezultatele.

1. Accesul facil la date

Adresele de e-mail și numerele de telefon ale clienților ar trebui să fie la îndemână și gata de utilizat în orice moment. Cu toate acestea, este posibil ca salonul tău să aibă o bază de date prost organizată sau greu accesibilă.
De la prima vizită, datele de contact ale clienților ar trebui colectate și introduse în sistemul de management al salonului. Doar accesul rapid la informații va garanta o relație optimă cu aceștia și va facilita comunicarea pentru vizitele viitoare.
O bază de date electronică cu datele de contact ale clienților reprezintă prima etapă și cea mai importantă în planificarea și organizarea unei metode profesionale și eficiente de comunicare.

2. Înștiințări automate pentru întâlnirile programate

Mesajele de înștiințare pentru programări ajută la reducerea ratei de neprezentare cu până la 70%. Datorită acestui fapt, reamintirea clienților cu o zi înainte de programare reprezintă standardul pentru industria saloanelor de înfrumusețare.

Din păcate, în multe saloane, aceste mesaje sunt adesea trimise manual. Recepționerii, precum și managerii, își petrec mare parte din timp încercând să contacteze clienții prin telefon sau mesaje text individuale, însă astfel de forme de comunicare cu clienții sunt de multe ori ineficiente și afacerea are de suferit. Acest mijloc de comunicare neproductiv și costisitor risipește timp prețios pe care angajații îl pot folosi pentru sarcini mai importante.

Sistemele profesionale de management permit saloanelor să păstreze în mod convenabil contactul cu clienții prin trimiterea automată de memento-uri pentru programări.

3. Mesaje SMS

Aproape 100% din toate mesajele trimise prin telefon sunt citite de către destinatar, ceea ce arată în mod clar faptul că mesajele text sunt unul dintre mijloacele de comunicare cele mai eficiente. Mesajele text nu funcționează doar pe post de reminder. Pot fi utilizate, de asemenea, pentru a îmbunătăți relațiile cu clientela, prin trimiterea unor felicitări personalizate pentru zilele de naștere și sărbători sau mesaje de apreciere pentru vizite.

Aceasta metodă este, de asemenea, extrem de benefică pentru campaniile promoționale, permițându-ți să oferi clienților reduceri sau oferte lunare exclusive.

Deși mesajele text sunt un mijloc convenabil și prietenos de comunicare, acestea nu ar trebui folosite excesiv.Soluția pentru aceasta este un program de software avansat pentru saloane, care nu doar stochează data nașterii unui client, ci permite utilizatorului să înregistreze istoricul vizitelor clientului, precum și preferințele privind tratamentele și produsele cosmetice achiziționate.

Aceste informații permit personalizarea ofertelor, pe care clientul le va folosi cu plăcere.

4. Email Marketing

Mesajele trimise prin e-mail rămân o formă eficientă de comunicare pentru clienți, în special acolo unde ai mai multă informație de transmis și un mesaj SMS nu este suficient de cuprinzător.

Spre deosebire de mesajele text, astfel de informații pot fi prezentate într-o manieră mai detaliată și expuse într-un design atractiv. Aceasta este o șansă de a aduce la cunoștință clienților despre ofertele speciale actuale, precum și despre noi tratamente, actualizări pe blog sau chiar viitoarele concursuri. Posibilitățile de promovare sunt vaste prin trimiterea de e-mailuri. Cel mai important este să oferi clienților informații care îi vor motiva să profite de numeroasele servicii ale salonului.

Administrarea datelor colectate ar trebui să fie automatizată și să ai acces la programe de distribuire în masă.

5. Automatizarea de marketing

Un instrument relativ nou în industria saloanelor de frumusețe este automatizarea de marketing. Este adesea confundat cu un program de e-mail simplu și de mesagerie text. Cu toate acestea, este foarte diferit.
Cum funcționează exact automatizarea de marketing în industria frumuseții? În primul rând, oferă saloanelor capacitatea de a controla datele colectate privind vizitele și achizițiile clienților. Pe baza acestor date, sistemul trimite o ofertă personalizată sau o invitație pentru un tratament ulterior.
Dacă este prima vizită a clientului, sistemul va emite un mesaj mulțumind clientului pentru alegerea salonului. Este un gest simplu, dar important, care va lăsa o primă impresie pozitivă. În cazul în care clientul decide să aibă un tratament în mai multe ședințe, sistemul va notifica clientul să programeze o vizită ulterioară. Dacă clientul nu a vizitat salonul de ceva vreme, programul de marketingul automat va trimite acelui client oferte atractive, care îl vor face să se întoarcă.

Toate mesajele, orele de expediere, precum și șabloanele campaniei pot fi ușor modificate pentru a se potrivi nevoilor salonului. Odată ce o campanie a fost stabilită, singurul lucru rămas este să lași lucrurile sa decurgă de la sine.

Încearcă Versum – platforma concepută special pentru saloane de orice fel.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]