Atrage oameni pe paginile salonului tău

În ultimii ani o întrebare le-a dat bătăi de cap deținătorilor de saloane – cum atragi oameni pe paginile tale? Ai văzut alte afaceri care fac asta doar pocnind din degete și totuși, tu de ce ai atât de multe greutăți în a ajunge la audiență? Poate fi un număr mare de motive pentru care nu ai un grup solid de urmăritori, dar înainte să începi să cauți cauza, trebuie să ai câteva lucruri în vedere:

De unde nevoia de a atrage fani?

De ce încerci să crești numărul fanilor? Chiar dacă răspunsul poate părea evident, lucrurile nu stau chiar așa. Deținătorii de saloane caută să își crească numărul de urmăritori deoarece cred că le vor aduce un număr mai mare de clienți. Bineînțeles, cineva care caută un salon popular pentru o vizită, poate verifica dacă are un număr substanțial de urmăritori – cu toate acestea, majoritatea clienților tăi vor căuta recenzii și nu îi interesează neapărat numărul de urmăritori.

De asemenea, dacă salonul tău are un număr de urmăritori care trece de ordinul sutelor de mii, întreabă-te „câți dintre ei chiar mi-au folosit serviciile?” Acum poate simți că tot ceea ce știai a fost o minciună, dar nu trebuie să fie așa! Un salon cu mulți urmăritori este mai predispus să atragă atenția brandurilor de cosmetice care pot fi interesate într-un parteneriat sau poate cine știe, cineva faimos ar putea să viziteze acel salon. Și nu uita că a avea un număr mare de urmăritori poate fi foarte bun pentru moral. De aceea, înainte de a începe să cauți modalități de a atrage urmăritori doar de dragul de a avea sau pentru că ești invidioasă pe celălalt salon, ar trebui să îți setezi scopurile.

Cum să începi

Acum că te-ai decis să atragi mai mulți urmăritori din motivele corecte, întreabă-te “unde sunt majoritatea fanilor?”. În această industrie, oamenii de obicei vor fi găsiți pe Facebook sau Instagram. La urma urmei, ambele platforme sunt bune pentru promovare, pentru recenzii și pentru a fi la curent cu ceea ce fac alte branduri din industrie. Concentrează-te pe două sau trei platforme de social media. Ce este prea mult strică.

Cum poți posta eficient?

Putem spune cu certitudine că oamenii au gusturi diferite când vine vorba de conținutul postat. Unii pot fi interesați în a vedea partea umană a afacerii tale, cum ar fi imagini cu clienții care zâmbesc sau poveștile oamenilor din echipă, pe când alții pot fi interesați de partea tehnică și preferă să vadă cum oferi serviciile și ce proceduri folosești. De aceea trebuie să experimentăm puțin. Postează o imagine, un video când aplici unghii sau fă un live. Consistența joacă un rol foarte important. Dacă postezi prea des poate deveni enervant, iar dacă nu postezi constant poți pierde fani, așa că ai mare grijă la reacția oamenilor. Ascultă-ți audiența!


Dacă îți vine să crezi sau nu, ora la care postezi contează aproape la fel de mult. Dacă te interesează oamenii din zona ta, o idee bună ar fi să postezi la prânz sau seara, deoarece oamenii au mai mult timp pentru a sta pe social media. Iar dacă vrei să postezi pentru fani din alte țări, încearcă să îți dai seama când sunt cel mai activi și postează atunci. Cu atât de mult conținut online poate fi dificil să ajungi la toți. În medie, o postare poate ajunge la aproximativ 20% din audiență.

Cum să îți tranformi fanii în clienți

Acum este timpul să vedem cum putem transforma numărul acela mare de urmăritori, în clienți adevărați și din fericire, există o modalitate dovedită de a face acest lucru. Pe lângă postările cu pozele sau filmările unghiilor lucrate, trebuie neapărat să incluzi și un link spre pagina de rezervări. Este atât de simplu! La toate postările trebuie să adaugi și un link ce îi oferă celui care te urmărește posibilitatea să își programeze o vizită. Mai mult, ar trebui să incluzi acest link în descrierea paginii și în butonul de pe Facebook.

Pe website-ul Versum, tot ceea ce clienții au nevoie să știe poate fi găsit cu ușurință – de la tratamente la program. Totul este într-un singur loc.

Începe să transformi urmăritorii în clienți – Ia programul tău de rezervări online chiar acum!

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]