Atunci când simți că vrei să renunți…

Industria frumuseții poate fi nemiloasă. Chiar dacă este despre a oferi oamenilor servicii ce îi fac să arate și să se simtă bine, în culise, nu este întotdeauna miere și lapte. Angajați care nu sunt onești, șefi ce se folosesc de membrii echipei, competitori care joacă murdar, clienți ce fac din programări un iad pe pământ… realitatea poate fi nemiloasă și greu de suportat uneori.

Înțelegem asta. Pe parcursul carierei tale, vor fi zile în care vei simți că vrei să îți rupi licența (și probabil să o mănânci după) să-ți împachetezi o sticlă de Prosecco împreună cu o periuță de dinți și să pleci în Bora Bora.

Oferă corpului și minții tale puțină odihnă

Serios! Stresul este precum cafeaua, în doze mici te face atent, dar poate deveni foarte periculos atunci când este “abuzat” zi de zi. Dacă simți că vrei să renunți, cel mai probabil nu este o singură cauză. Poate că ai fost sub presiune și foarte mult stres de ceva timp. Trebuie să te odihnești dacă vrei să poți gândi clar din nou. Oprește-ți telefonul. Mergi la o plimbare lungă. Oferă-i subiectului o pauză până a doua zi. Chiar trebuie să te relaxezi – O minte odihnită este mult mai productivă și mai bună la a procesa lucruri.

Amintește-ți toate realizările tale

Dacă te simți abătut, poți începe să te simți vinovat – ca și cum tot ce merge prost ar fi din vina ta. În aceste momente, ar fi bine să iei o coală de hârtie și să scrii pe ea toate realizările tale cu care te mândrești.

Încearcă și tu – chiar și cele mai mici lucruri contează. Mai știi acel moment când o doamnă te-a complimentat și a fost foarte recunoscătoare pentru serviciul pe care i l-ai oferit? Acest tip de exercițiu îți pot oferi o perspectivă complet nouă.

Fii sincer/a cu tine

Pentru câteva momente, întreabă-te dacă ai greșit în legătură cu ceva. Ai făcut ceva ce necesită o scuză? Nu este rușinos să admiți că ai greșit cu ceva. Recunoaște-ți greșelile dar oprește sentimentul de vină.

Cere-ți scuze, compensează și reflectă, dar nu rămâne blocat în erorile comise. Iar dacă simți că nu ai greșit cu numic, vorbește și ia-ți apărarea. Nu datorezi nimic nimănui. Fii asertiv și nu lasă alți oameni să pună asupra ta probleme care nu-ți aparțin.

Amintește-ți de ce ești aici

Pentru moment poți să simți că îți urăști jobul, colegii și industria. Dar pe măsură ce te relaxezi vei vedea lucrurile din altă perspectivă. Este înțelept să te uiți în trecut, ce te-a făcut să fii atât de interesat de industria frumuseții în primul rând? De ce ai vrut să faci ceea ce faci? A fost cumva scopul tău să faci oamenii să se simtă mai bine? Sau ți-a plăcut creativitatea și libertatea artistică pe care ți-o oferă domeniul? Încă mai simți aceste emoții, sau situația actuală face imposibil să te mai bucuri de aceste lucruri? Aste ne conduce la…

Găsește sursa problemei

După ce ai adresat punctele anterioare, este timpul să te gândești serios. Ești îndeajuns de relaxat încât să gândești corect? Dacă da, este important să examinezi onest sursa problemei. Căderile emoționale, în general sunt cauzate de numeroși factori, chiar și așa, de obicei există motivul acela care te face să te îndoiești asupra viitorului tău în industrie. Poate este un mediu toxic în salonul tău, cauzat de o problema nerezolvată care afectează atmosfera. Poate este acel angajat care face mereu probleme. Sau un client a cărui atitutinde te face să te îndoiești de aptitudinile tale.

Oricare ar fi cazul, amintește-ți că sănătatea și starea ta de bine sunt cele mai importante. Dacă este o problema cu un angajat, consideră o “restructurare”. Dacă este un client problematic, poate este timpul să nu le mai oferi serviciile tale. Dacă o problema continuă să apară, caută soluții ce o vor rezolva o dată și pentru totdeauna. Dacă ai probleme cu managementul salonului (care poate fi de la a te pierde în propriile notițe până la dezastrul absolut cauzat de lipsa de organizare și distribuirea neeficienta a task-urilor), ar trebui să te interesezi de programe de gestiune precum Versum. Software-ul pentru saloane îți permite să administrezi, să măsori și să controlezi performanță businessului tău, reducând riscul de a apărea vreo problema.

Poate ai nevoie de o pauză

Când o problema este foarte adâncă, cel mai probabil ai nevoie de o pauză mai lungă. Câteodată chiar trebuie să te uiți la lucru din perspectiva pentru a-l re-evalua. Câteva zile sau săptămâni de vacanță, te vor face să înțelegi ce iubești cu adevărat la businessul tău și ce trebuie să schimbi.

Deja știi răspunsul

Aici vine adevărul. În sufletul tău deja știi răspunsul – și ar trebui să îți asculți intuiția. Dacă încă simți că iubești ceea ce faci dar există lucruri care te fac nefericit, începe să lucrezi la ele. Încearcă să îți descoperi motivația încă o dată. Poate este timpul să introduci servicii noi, să mai faci câteva cursuri sau poate un rebranding total. Cu toate acestea, dacă ai încercat să îți rezolvi toate problemele și magia încă nu este acolo și nu mai simiti că poți face asta, nu este nicio rușine în a o recunoaște. Bunăstarea ta are întodeauna prioritate.

Pentru cei care încă vor să lupte pentru visele lor – luați-vă timp de odihnă, veniți înapoi cu o minte relaxată, regânditi-vă strategia de business, și căutați ajutor pe care să vă puteți baza oricând. Merită să lupți pentru pasiunea ta. Fă asta în paralel cu asistentul tău digital, Versum.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]