Ce face un salon faimos special?

Ce face un salon faimos special?

Te-ai întrebat vreodată ce elemente fac acele saloane de înfrumusețare atât de remarcabile? Cu siguranță nu poate fi calitatea serviciilor pe care le oferă singure. Deși angajează de obicei specialiști de top din industrie și  juniori promițători, există o mulțime de saloane mai mici care, deși fac aceleași lucruri, nu obțin aceleași reacții din partea clienților.

Este vorba despre bani, echipamente performante și amenajări interioare scumpe? Salonul tău trebuie să emane lux pentru a deveni renumit? Sau poate există și alte calități care fac saloanele să iasă în evidență?

Cel mai înalt nivel de integritate

Cea mai scurtă și cea mai directă definiție a integrității subliniază a face lucrul corect pentru că aceasta este cea mai bună cale. Integritatea înseamnă onestitate, asumarea responsabilității pentru acțiunile tale și, cel mai important, a fi în concordanță cu valorile tale, chiar dacă ar fi mai ușor să faci altfel.

În afaceri, integritatea este de obicei asociată cu cultură puternică a muncii și transparență atât pentru angajați cât și pentru clienți. O structură sistematizată asigură armonie atât în ​​managementul angajaților, cât și în serviciile pentru clienți. Astfel de saloane au sisteme puternice de gestionare, concepute pentru a crea consecvență în modul în care sunt prestate serviciile. În astfel de saloane, toți lucrătorii sunt tratați în mod egal și li se oferă condiții de muncă cinstite.Angajații respectă politicile afacerii, nu fac excepții și au mult respect pentru clienții lor. Cel mai important, proprietarii acestor afaceri nu se gândesc la costuri atunci când investesc în bunăstarea personalului și a clienților. În general, aceste saloane sunt bine administrate, conduse de un lider puternic, cu un obiectiv clar și valori persistente.

Un grad de profesionalism și focus pe educație

Desigur, nivelul de avansare profesională este o calitate absolut de bază. Acesta este motivul pentru care cele mai bune saloane tratează atât de serios procesul de recrutare. Noul membru al echipei trebuie să se ridice la un nivel ridicat de profesionalism, și chiar dacă ajunge în acel punct, nu trebuie să înceteze să progreseze. Cele mai renumite saloane sunt cunoscute pentru cererile continue de îmbunătățire a calității personalului. Nu contează dacă ai fost un specialist autorizat de doi sau douăzeci de ani. Dacă vrei să lucrezi cu cei mai buni, trebuie să rămâi relevant în această industrie capricioasă, în continuă schimbare și în continuă evoluție. În ceea ce privește educația suplimentară, astfel de saloane au proprii educatori și invită oaspeții să prezinte noi metode de tratament și sfaturi pentru colaborarea cu clienții.

O abordare modernă

Proprietarii și managerii din saloanele de renume înțeleg că nu există loc pentru lipsa de spirit, lipsa de empatie, favoritism, prejudecăți și discriminare atunci când conduci o afacere modernă. Acestea nu mai sunt tolerate în industria frumuseții.

Acesta este motivul pentru care saloanele de succes oferă facilități pentru o gamă largă de clienți. Interiorul este pregătit pentru oaspeții cu dizabilități motorii, iar produsele înaintate spre vânzare cu sunt vegane și fabricate prin metode care exclud cruzimea asupra animalelor. Nu există un loc pentru discriminarea de gen și clasificarea clienților în funcție de vârstă, sex sau rasă. Incluziunea, în această industrie a devenit o normă necesară, la fel și spiritul ecologic. Nu vei vedea angajați în saloanele de lux care irosesc tone de hârtie la notarea programărilor sau la înregistrarea clienților. Toți proprietarii și managerii atenți recurg la mediul digital – ceea ce ne duce la …

Tehnologia în slujba omului

Te-ai întrebat vreodată cum proprietarii și managerii acelor saloane celebre sunt capabili să își întrețină activitatea, știind deja când numărul responsabilităților unui proprietar de salon mediu sună deja ca un iad ?

Industria frumuseții este extrem de centrată pe om și, prin urmare, este destul de improbabil să devină vreodată automatizată. Serviciile de înfrumusețare necesită un furnizor uman – experiența, expertiza, empatia și creativitatea sunt specifice omului. Cu toate acestea, acești antreprenori înțeleg că alte departamente ale afacerilor lor nu numai că se folosesc de digitalizare, ci chiar sunt dependenți de ajutorul software-ului. De ce se întâmplă asta?

Ei bine, în ultimii ani industria a luat o întorsură de 360 ​​de grade. Un salon nu mai este doar „un loc în care să îți faci părul, unghiile, sau masajul”. Este ceva mai mare decât atât – clienții se așteaptă să fii informaț și pricepuț, să efectuezi servicii complexe pe care le-au văzut online, să îți amintești toate vizitele și orice informații pe care ți le-au oferit și să fii prezenț pe social media. Trebuie să ai un control total asupra inventarului, să gestionezi personalul, să comunici pe numeroase canale, să urmărești programările și să nu faci niciodată greșeli etc. Și nu uita să zâmbești

Acesta este motivul pentru care proprietarii saloanelor de influență se concentrează pe aspectele centrate pe clienți ale meseriei lor, în timp ce alte aspecte sunt automatizate prin software avansat. Chiar dacă îndatoririle sunt împărțite între ceilalți membri ai personalului, există încă multe de gestionat. Un sistem de vârf, cum ar fi Versum, oferă instrumente precum rezervarea online, automatizarea în marketing, statisticile de întâlniri și raportul de popularitate a serviciilor, programele de lucru, rapoarte de numerar în timp real, reprogramare, înregistrări personalizate ale clienților cu protecție avansată a datelor și multe altele . Iată care este cel mai mare secret al saloanelor prestigioase – folosirea programelor de încredere, care automatizează munca  și economisește timpul angajaților.

Teme și identificare vizuală unică

Când intri într-un salon influent, poți vedea inițial că există ceva special în acest sens – pare atât de cool. La inspecții suplimentare, poți observa de ce – interiorul  a fost proiectat cu o atenție excepțională pentru detalii și este în concordanță cu tema salonului. Când vizitezi site-ul lor web, poți vedea aceeași paletă de culori, aspectul care se potrivește perfect și tema generală care continuă să fie prezentă. Ești uimit de aspectul acestei afaceri pentru că este unic și coeziv, și pentru că are un șablon pe care îl respectă.

Clienții adoră locurile cu o temă. Când ai propriul motiv, nu mai ești „un salon” – ești „acel salon care are flori peste tot” sau „acel salon stilizat ca veche stație de cale ferată”. Este evident că realizarea unei teme dorite necesită timp, investiție financiară și efort, dar dacă decizi să faceți acest lucru, își începeți călătoria de afaceri cu puncte suplimentare de recunoaștere.

Ai putea afla dacă locul în care îți desfășori afacerea nu are o poveste interesantă în spate – poate a fost o brutărie în urmă cu câțiva ani? Poate există o legendă urbană legată de loc? Locurile cu istoric real sunt și mai interesante. Sau poți să aduci în joc propriul tău motiv.. Gândește-te la ceva care îți place, care te definește, ceva cu care poți juca. Nu trebuie să fii o altă Susie Beauty sau Samantha Lashes. Însuși identitatea salonului tău, plus prezența pe social media sunt egale cu o recunoaștere largă.

Toate saloanele încep de jos, fără excepție – dar unele sunt pur și simplu destinate măreției. Cu o abordare sinceră, un accent pe dezvoltare, moralitate ridicată, un aspect unic și un software excelent care să îl sprijine, poți merge cu adevărat departe. Îți putem oferi cel mai bun software pentru un salon de înfrumusețare, cu toate funcțiile de care are nevoie acesta și clienții săi – și abia așteptăm să aflăm cum salonul tău va deveni mai cunoscut și mai faimos. Fă-ne mândri!

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]