Cele mai comune regrete de care un proprietar de salon se poate lovi

Fiecare profesionist în materie de păr și frumusețe are zile în care oricegreșeală pe care a făcut-o revine pentru a-l bântui. În acele zile, te surprinzi gândind cu voce tare, „Doamne, de ce nu m-am gândit la asta?” . Singurul lucru pe care îl poți face acum este să continui să progresezi și să educi următoarea generație de profesioniști în frumusețe să nu facă aceleași greșeli pe care tu le-ai făcut în trecut. Deci, care sunt câteva dintre lucrurile regretabile de care un proprietar de salon se poate lovi? 

Nu se concentrează pe clienții fideli

Cel mai vechi păcat din industria frumuseții pe care îl poți comite ca proprietar de salon este atunci când nu acorzi suficientă atenție clienților tăi fideli. Este contra-intuitiv, dacă te gândești – în fiecare lună cheltui sume ridicole de bani pe campanii de marketing pentru a atrage clienți în salonul tău și, odată ce devin fideli, continui să te concentrezi pe câștigarea de noi alții. Noii tăi clienți fideli văd acest lucru și caută un alt salon, care să îi prețuiască cu adevărat. Toată această muncă grea ajunge să fie irosită.

Acest lucru te face să te întorci la ideea de calitate vs cantitate – ești concentrat pe obținerea cât mai multor rezervări posibile sau ai scopul de intra în topul acestor afaceri? La început, abordarea cantitativă s-ar putea să îți pară mai atrăgătoare și doar gândul de a avea constant o agendă plină cu rezervări sună ca un vis devenit realitate. Dar proprietarii de salon care au ales această cale au început imediat să vadă consecințele. Perioadele înghețate, cu flux redus de programări, au fost dezastruoase. Clienții au încetat să mai vină în aceleași volume, iar pentru a-i aduce înapoi, proprietarii de salon au trebuit să ofere reduceri ademenitoare – ceea ce a crescut numărul vânătorilor de oferte.

Soluția acestei crize?

Evident, soluția s-ar concentra asupra clienților fideli!  Aceasta nu înseamnă să ignori noii clienți. În schimb, presupune sa îți distribui atenția în ambele părți. Clienții fideli adoră să îți viziteze afacerea și să o susțină din toată inima și vor să o ajute să crească. Astfel de clienți sunt de încredere atunci când vine vorba despre a-ți promova serviciile la prieteni și familie, și a face vizite salonului tău chiar și pentru scurte perioade. Așadar, de ce să nu îi răsplătești pentru asta? Crearea de oferte a determinat mulți proprietari de salon să renunțe rapid la idee. Cu toate acestea, există Versum! Sistemul are un program de fidelizare încorporat, conceput pentru a răsplăti automat clienții cu o serie de puncte pe care le primesc pentru achizițiile și recomandările lor. Cu aceste puncte, pot alege unul dintre marile tale premii! Mai multe despre programul de loialitate puteți găsi aici.

Nu ești suficient de orientat în gândire spre ideea de afacere

Un comportament sesizat de specialiștii din întreaga industrie este gândirea în termeni de afacere. Ai luat nenumărate cursuri pentru a-ți perfecționa abilitățile – fie în colorarea părului, în arta unghiilor, în machiaj permanent sau în aplicarea de gene. Însă nimeni nu te-a învățat vreodată cum să faci față colectării statisticilor,a ratelor, sau a comisioanelor și cum să faci marketing. Sigur, știi elementele de bază ale promovării serviciilor tale, dar restul este dincolo de tine. În astfel de situații, proprietarii de salon apelează la consultanți pentru a-i ajuta în calcularea cifrelor, pentru care ajung să plătească o sumă grea. Deși este mai convenabil pentru proprietarii de salon să-și plaseze sarcinile pe altcineva, principalul regret pe care tind să îl aibă este să nu încerce suficient de mult singuri.

Soluția acestei crize?

Ia în considerare să urmezi un curs de gestionare a unui salon! Deși ai urmat suficiente cursuri pentru două vieți, pe acesta nu ar trebui să îl ratezi. Aceste tipuri de cursuri se concentrează asupra funcționării și gestionării unui salon, informații care sunt de multe ori lăsate în afara claselor de specializare. După ce ai finalizat, vei înțelege mai bine modul în care ar trebui să îți colectezi statisticile și să planifici campaniile de marketing. Versum te poate ajuta și în acest domeniu! Software-ul include un hub de statistici care te ține la curent cu vânzările, popularitatea, sursele de atragere a clienților, timpul de lucru al personalului, și nu numai. Uită-te la aceste cifre pentru a vedea ce tratamente și produse nu se vând. Cu acestea în minte, creează-ți o ofertă care să stimuleze vânzările și lansează campania ta direct de la Versum.

Nu ești suficient de asertiv

Singurii profesioniști care regretă că nu sunt suficient de asertivi sunt cei care își dau seama, de fapt, că asertivitatea le lipsește. Iată un exemplu obișnuit al consecințelor de a nu fi un lider asertiv: o persoană care a făcut mai multe programări la salonul tău, dar care nu s-a prezentat, face din nou o solicitare. Știi deja că este probabil să nu se prezinte, dar îi accepți programarea. Îi cereți persoanei să vină la timp sau să vă anunțe dacă trebuie să reprogrameze și, ce surpriză, nu se prezintă! În acest moment tu mormăi „poate data viitoare”. Acest tip de comportament arată că nu iei în serios timpul și banii irosiți pentru astfel de clienți, ceea ce însemna o sumă substanțială la sfârșitul lunii. Dacă ai dificultăți în a fi asertiv cu clienții, gândește-te doar la personalul salonului tău. Dacă angajații văd că nu ești serios în legătură cu afacerea ta, vor începe să se plângă și ei, de asemenea.

Soluția acestei crize?

Trebuie să pui în aplicare  politici stricte pentru salonul tău! Asigură-te că vei crea o versiune atât pentru personal, cât și pentru clienți. În ceea ce privește clienții, poți menționa în regulament că un comportament nepotrivit, anulările de programări repetate și neprezentările nu vor fi tolerate și încearcă să nu treci peste aceste aspecte. Dă cel puțin un avertisment sau două. În ceea ce privește personalul, creează o politică care să acopere întârzierea la locul de muncă, furtul și comportamentul inacceptabil, dar asigură-te că nu sună prea autoritar. Publică  politicile pentru clienți online și împărtășește-le pe cele pentru personalul salonului către toți angajații, pentru a arăta că respecți afacerea.

După cum se spune, prevenția este mai bună decât vindecarea – ceea ce înseamnă că este mai bine să eviți să faci lucruri care pot duce la probleme pentru salonul tău în viitor. Asigură-te că te concentrezi pe clienți fideli, că îți păstrezi simțul practic în afacer și că ești mai asertiv,. și lasă Versum să te ajute pe parcurs! Revendică-ți contul gratuit astăzi!

Încearcă Versum Acum

[Total: 0    Average: 0/5]