Ce să postezi (și să nu postezi) pe pagina salonului de Facebook

Paginile de social media ale salonului sunt cartea ta de vizită. Mai mult, acestea comunică tot ce este de știut despre afacere, inclusiv locația, specializarea și părerile clienților. În “era social media”, aproape fiecare industrie folosește pagini de social media pentru a-și promova produsele și serviciile.

În prezent, clienții potențiali cercetează mult mai mult înainte de a lua decizia să îți treacă pragul. Aceștia doresc să vadă la ce se pot aștepta de la salonul tău și vor face o programare numai dacă găsesc ceva care le place. Pentru a maximiza șansele de a convinge potențialii clienți să te viziteze, social media poate să îți fie cel mai bun aliat. Cu toate acestea, există un set strict de direcții pe care trebuie să le urmezi pentru a face pagina ta de Facebook să lucreze în favoarea ta.

Stabilește obiective

Înainte de a te scufunda în activități de marketing, ar trebui să te întrebi mai întâi „ce vreau să obțin”?

Majoritatea proprietarilor de salon vor răspunde din start „mai mulți clienți – evident”.

Cu toate acestea, “mai mulți clienți” nu este nici un obiectiv bine definit, nici tot ce poți să faci cu ajutorul social media.

Prin intermediul paginii de Facebook poți stimula vânzarea unui anumit produs sau serviciu, poți crește loialitatea clienților existenți și poți aduce clienți rapid la salon în perioadele cu flux scăzut.

Trebuie reținut, însă, că fiecare dintre aceste obiective necesită o abordare individuală. Deci, ce anume să postezi pentru a atinge scopul dorit?

Postări de succes

Client după client, rezultatele tratamentelor pe care le faci arată excepțional.

De ce să nu le expui și pe paginile de socializare?

Până la urmă, acestea spun povestea competenței salonului tău și setează așteptările pentru cei care vor să vă viziteze.
Când poți, încearcă să arăți și imagini de tipul “înainte și după”.

Acestea au cel mai mult impact – arătând cu adevărat talentul și îndemânarea celor care au grijă de clienți în salonul tău.
Tot ce îți trebuie este un telefon smartphone cu o cameră decentă și eventual, câteva aplicații pentru editarea imaginilor obținute (atunci când este cazul).
Postează imagini cu produsele pe care le ai la reducere, spune-le celor care te urmăresc ce planuri ai pentru anumite sărbători și zile importante sau cere-le părerea în legătură cu un nou serviciu.

Ce să nu postezi

Când îți promovezi afacerea pe o pagină oficială de social media, sunt câteva lucruri pe care nu trebuie să le postezi niciodată.

  • Viața personală (de exemplu, imagini cu motani, căței și alte pufosenii pe care le deții acasă)
  • Detalii despre clienții care au lăsat recenzii negative
  • Detalii private referitoare la afacere (de exemplu, că ați concediat pe cineva sau că sunteți în pierdere pe un trimestru)

Deși împărtășirea detaliilor din viața ta personală poate părea inofensivă, nu toată lumea va fi interesată de ele.

În ce privește clienții care lasă recenzii negative – acestea trebuie mereu abordate cu mult profesionalism. Arată-le potențialilor clienți că se merită să-ți treacă pragul și că vor avea parte de înțelegere, suport și empatie în cazul vreunui incident neplăcut.

Cât despre informațiile private referitoare la afacere, consecințele pot să fie dramatice. Te poți lovi de sancțiuni de încălcare ale normelor GDPR, de procese de defăimare sau pur și simplu de publicitate negativă și pierdere clienți.

De reținut

Pe măsură ce postezi lucruri interestante, îți păstrezi profesionalismul și le arăți potențialilor clienți de ce să te viziteze, o să obervi că pagină ta va crește semnificativ. O să înceapă să te urmărească o mulțime de oameni, iar interacțiunile cu postările tale vor crește.

Cu toate acestea, trebuie reținut că nu toată lumea care ți-a acordat un “like” pe Facebook va sfârși prin a-ți vizita salonul. O parte dintre aceștia sunt persoane interesate să îți vândă ție ceva, sau angajați la competiție sau pur și simplu au dat like pentru că le-a plăcut culoarea imaginii de profil, dar nu au niciun interes în serviciile pe care le oferi.

De notat, de asemenea, este faptul că pe măsură ce îți crește numărul de fani pe Facebook, o să îți fie mai greu să ajungi în fața acestora fără să plăteșți pentru reclame. Pagina ta va concura cu alte pagini pe care oricare dintre fanii tăi le urmăresc și vei observa că la unii dintrei ei au ajuns postările tale, pe când la cei mai mulți nu au ajuns.

Asta nu înseamnă că paginile de socializare nu sunt un medium bun de promovare, ci că sunt cel mai eficiente atunci când sunt combinate cu sisteme precum Versum.

Un exemplu bun este o campanie de promoare a unui serviciu pe Facebook în cadrul căreia ai obținut numerele de telefon a 100 de potențiali clienți. Pe aceștia, îi poți apoi contata prin mesaje SMS automatizate din Versum și îi poți ține la curent cu tot ce se întâmplă în salonul tău, asigurându-te astfel că toată lumea este informată și crescandu-ți șansele ca cei care sunt cu adevărat interesați să te și viziteze.

Mai mult de atât, cu Versum poți să îți segmentezi audiențele astfel încât să le amintești clienților că este timpul să își facă o programare.

De exemplu, poți alege să contactezi toate femeile care și-au vopsit rădăcinile acum o luna, amintindu-le că este timpul să își facă o programare nouă.

Cu Versum, plaformele de social media lucrează mult mai eficient pentru creșterea salonului tău.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]