Cum să aduci mai mulți clienți în salon

Este o întrebare care se găsește pe toate blogurile și forumurile pentru saloane, care, aparent, nu are un răspuns clar – cum aduci mai mulți clienți? Dacă citești asta, înseamnă că și tu cauți un răspuns. Înainte de a începe să dai share la postări și să înmânezi cărți de vizită, prima dată trebuie să înțelegi cum funcționează procesul de atragere de clienți noi.

Ce stă în spatele succesului

Sunt sigur că ai trăit asta – ești la lucru așteptând o programare. Tu stai degeaba, în timp ce salonul de peste drum face balayage, șuvițe și tunsori pe bandă rulantă. Pare că niciodată nu duc lipsă de clienți, chiar și în perioade mai puțin bune. Îi urmărești pe social media și încerci să recreezi postările lor dar în zadar. De ce pentru ei merge dar pentru tine nu? Șansele sunt ca ei să fie la un nivel complet diferit. Ce înseamnă asta? Gândește-te că sunt trei mari niveluri pe care afacerea ta trebuie să le străbată pentru a fi de succes, fiecare necesitând o abordare unică – natural, vrei să începi cu primul nivel.

Nivelul numărul 1

Acesta este nivelul la care majoritatea saloanelor se găsesc. La acest nivel abia ți-ai deschis afacerea și ești gata să primești clienți. Din fericire, aproape fiecare salon trece de acest nivel fără probleme. Aici este important să se audă că un nou salon a fost deschis. Aceasta este oportunitatea perfectă pentru a lua clienți deoarece oamenii vor fi interesați să viziteze noul salon pentru a vedea ce oferă. Asigură-te că anunți deschiderea în presa locală și mergi din ușă în ușă pe la toate magazinele, cafenelele, restaurantele, mall-urile și invită echipa de acolo la deschidere.

Sfat: Când mergi la alte întreprinderi (cafenele, restaurante, etc) este important să întrebi angajații dacă poți lăsa câteva afișe și cărți de vizită. Aceste localuri au un flux constant de oameni care pot fi interesați de tratamentele tale.

Lucrul bun pentru acest prim nivel este că nimeni nu cunoaște salonul tău. Da este un lucru bun! Ai oportunitatea perfectă pentru a te face cunoscut și pentru a oferi clienților o primă impresie grozavă. Cât despre marketing, vei vrea să ajungi la o audiență cât mai locală, pentru că este mult mai probabil să devină clienți fideli.

Nivelul numărul 2

Când afacerea ta intră în această categorie, se vor produce multe schimbări. În principal, salonul sau spa-ul are acum o reputație în comunitatea locală și începi să simți nevoia de a te extinde la o audiență mai largă. Aici marea majoritate a deținătorilor de saloane se pierd în eforturile lor de marketing și tratează pe oricine ca pe un potențial client, în loc să se concentreze pe un grup specific. Un pas important care este adesea trecut cu vederea este crearea unei baze de clienți fideli. După deschidere, clienții care au venit, probabil vor reveni de câteva ori înainte să schimbe salonul. Asta se întâmplă dacă nu le oferi un motiv pentru a se întoarce. Un simplu “mersi, vă așteptăm data viitoare” nu va convinge oamenii să se întoarcă.

Pentru acest nivel, cel mai bine este să te bazezi pe un program pentru saloane – îl poți lua pe al tău de aici! Folosind Versum vrei să te concentrezi pe două mari funcții – programul de loialitate și pe uneltele pentru marketing. Programul de loialitate răsplătește clienții cu puncte în baza a ceea ce fac, cum ar fi, o programare, recenzii și cel mai important, recomandarea salonului către clienți noi. Cu punctele acumulate, clienții pot beneficia de premii. Implementarea acestui sistem merge cel mai bine între nivelul 1 și 2. Ca instrument suplimentar de marketing, aveți opțiunea de a promova oferte specifice, evenimente de salon și notificări prin e-mail, trimise direct din sistem.

Nivelul numărul 3

Acest nivel este de departe cel mai greu de atins. Dacă reușești să ajungi la acest nivel vei vedea că loialitatea clienților este foarte puternică. Dar asta nu înseamnă că ai terminat încă. Cu o prezență locală substanțială, ai nevoie să extinzi, și singurul loc unde poți face asta este pe platformele de social media. Din nefericire multe saloane de la nivelul 1 și 2 se concentrează pe creșterea audienței pe Instagram și Facebook în loc să ofere oamneilor o experiență de neuitat pentru a-i face să revină, creând o conexiune cu ei. Este mult mai important să ai un grup de oameni care se întorc periodic. În schimb, ei încearcă să atragă trecătorii, oameni care probabil vor veni o singură dată!

O afacere puternică de la nivelul 3 va avea o audientă locală foarte închegată ce crește constant pe social media. Secretul este concentrarea eforturilor pe clientela locală și încet, încet extinderea pe platformele de social media. Cu o clientelă puternică și loială, câștigată prin programul de loialitate Versum, tu te poți concentra pe alte activități pe care altfel nu ai fi putut.

Vezi singură cum Versum te poate ajuta să atragi o clientelă loială.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 2    Average: 2.5/5]