Cum să captezi cu succes atenția fanilor de pe Facebook

Facebook este cel mai populară rețea socială din întreaga lume. Numai în România există în prezent 8 milioane de utilizatori activi lunar, majoritatea vizitând site-ul în fiecare zi. Cel mai mare grup de utilizatori sunt cu vârsta cuprinsă între 21 și 34 de ani.

Poți verifica interesele utilizatorilor Facebook cu Ads Manager – un instrument special pentru crearea anunțurilor Facebook. Pentru saloane, Facebook este cu siguranță un loc propice pentru a face afaceri!

Cu toate acestea, nu toți utilizatorii sunt conștienți de faptul că, prin publicarea unei postări pe Facebook, de fapt, postarea nu ajunge să fie văzută de toți cei care au apreciat pagina . Potrivit studiilor, acoperirea organică (numărul total de persoane cărora li sa arătat postul prin distribuție neplătită) este de numai 15%. Asta înseamnă că dacă ai o pagină de Facebook cu, de exemplu, 1.000 de fani, doar 150 dintre ei vor vedea postările.

Există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a ajunge la mai mulți utilizatori și pentru a-i încuraja să de like, să comenteze și să dea share postărilor:

1. Concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate

Nu publica așa-numitul conținut „LOL” (pisici, pui, cafea etc.). Nu acesta este motivul pentru care utilizatorii de Facebook preferă paginile saloanelor de frumusețe.

În plus, Facebook reduce în mod automat acoperirea acestor postări. Publicarea a trei postări de calitate pe săptămână este o idee mult mai bună.

Asigură-te că atunci când postezi, conținutul publicat este util. Acestea sunt câteva exemple de subiecte de postat pentru a face postările mai interesante:

  • Ofertele dumneavoastră actuale;
  • Efectele tratamentelor cosmetice (fotografii ale fețelor, ochilor, unghiilor clienților dumneavoastră după tratamente în salonul dumneavoastră)
  • Sfaturi gratuite pentru fanii din aria dvs. de expertiză. De exemplu păr, înfrumusețare, îngrijire a pielii, unghii,
  • Informații de piață privind noile tehnologii din industrie.

2. Folosește feedback-ul clienților

Dacă clientul este mulțumit de rezultatele tratamentului sau serviciului său, cere-i să transmită prietenilor despre acest lucru postând pe Facebook sau adăugând o fotografie. Poți sugera adăugarea unei recenzii pozitive pe pagină.
Simplifică acest proces utilizând un software de salon fiabil, precum Versum. Acesta este echipat cu un sistem automat de recenzii, care permite, printre altele, să trimiți cereri automate de recenzii și să publici feedback-ul cel mai entuziast și favorabil pe site-urile de social media.

3. Organizează o competiție pentru fani

Poți încerca una dintre următoarele:

Chestionar cu întrebări deschise (de ex. Despre istoria salonului, experiența angajaților, tratamentele oferite) și permite-le fanilor să răspundă în comentarii;
Lasă-i pe clienți să efectueze o sarcină dată (cel mai bun machiaj de petrecere, cea mai bună manichiură) și să-și distribuie fotografiile pe pagina salonului;
Adaugă o fotografie atractivă din salon și cere fanilor să vină cu cea mai bună descriere.

4. Utilizează diferite tipuri de postări

Un status, o fotografie cu o descriere, un link către un site sau un videoclip – observă și identifică ce tip de postări ale sunt mai atractive pentru public și apoi publică-le cât mai frecvent.

În prezent, videoclipurile au cea mai mare acoperire organică. Trage un scurt videoclip cu salutări către clienți, urări de Crăciun, invitații la salon, informații despre reduceri actuale pentru tratamente, etc.

5. Monitorizează și îmbunătățește în mod constant acțiunile pe Facebook

Folosind secțiunea Overview din „Page Insights” din partea de sus a paginii, poți verifica, de exemplu, ora din zi și zilele din săptămână în care fanii paginii sunt mai activi pe Facebook, numărul de mesaje afișate, numărul de like-uri pe care pagina le-a obținut într-un anumit interval de timp și sursele externe care aduc trafic pe pagină.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]