Cum să îmbunătățești experiența clienților în salon

Ce-ar fi dacă de mâine, clienții ar începe să se îngrămădească să facă programări online – și nu pentru că ai oferit o reducere masivă în cadrul unei campanii?

După cum am mai discutat și în cadrul altor articole, recomandările reprezintă cea mai eficientă metodă de promovare a salonului tău.

Dar cum faci să te asiguri că fiecare client care îți călca pragul va recomanda serviciile tale mai departe și se va întoarce iar și iar?

E simplu. Îmbunătățește-le experiența!

Cum să începi

Înainte de a începe să arunci cu reduceri, așează pe hârtie răspunsul la următoarele întrebări:

Ce speri să realizezi prin îmbunătățirea experienței clientului?

Cum te ajută asta să-ți atingi scopurile?

Setează prioritățile pentru salonul tău înainte de a la o decizie.

Conexiunea personală

Poate că serviciile sunt calitative și clienții pleacă mulțumiți de ele. Dar oare asta îi face să vă recomande sau să revină?

Răspunsul probabil îl știi. Nu aceste lucruri fac diferența. Bineînțeles, un serviciu caitativ și pe placul clientului este primul pas, dar pentru a avea loialitatea lor, este nevoie de mai mult.

Încearcă asta:

  • Ascultă. La un balayage de 2 ore, ai o mulțime de oportunități să îți cunoști clienta mai bine. Întreabă despre hobby-uri sau găsește lucruri pe care le aveți în comun – tuturor ne place să vorbim, dar nu ne simțim mereu ascultați.
  • Oferă sfaturi. Înainte de a pleca din salon, asigură-te că ai oferit sfaturi de îngriire pentru acasă. Fie că vorbim de un păr abia decolorat, sau de o manichiură mai pretențioasă.
  • Spirit prietenos. Tratează clientul ca pe un prieten apropiat. Oferă-i o ceașcă de cafea, asigură-te că stă confortabil și complimentează-i părul sau alte caracteristici.

Sfat: Păstrează informațiile de contact și ține legătura cu ei cu ajutorul Versum.

Răsplătește-le loialitatea

Știai că te costă mai puțin să menții loialitatea unui client existent decât să aduci clienți noi?

Îmbunătățind experiența clienților la salon, îți crești șansele de a câștiga mai mulți clienți loiali care se întorc pentru experiența unică. Îmbunătățește-le vizita prin:

  • Acordarea de gratuități – cui nu-i place să primească un cadou? Fie că vorbim de o consultație gratuită sau de câteva mostre de produs, te asigurăm că fiecare client o să aprecieze efortul!
  • Recompense tentante – dacă afacerea ta rulează campanii de fidelizare, acest punct este pentru tine! Cu un program de loialitate, clienții câștigă puncte pentru achiziții și recomandări, pe care le folosesc pentru a obține premii la salon.
  • Testare gratuită – planifici să introduci un serviciu sau produs nou? Invită-ți clienții fideli să încerce gratuit înainte de lansarea oficială.

Ceva în plus

O altă formă de recomandare este recenzia online.

Pentru a câștiga mai multe recenzii favorabile, asigură-te că orice client îți pășește pragul este răsfățat și are atenția ta 100%.

Fie că îi aduci o ceașcă de cafea specială, îi oferi o prăjitură sau un tratament facial de bază cât i se colorează părul – aceste gesturi contează.

Clientul va observa atenția ta și automat te va recomanda mai departe, sau cel puțin, va scrie o recenzie fabuloasă online.

Sfat: La 24h de la vizită, trimite-le tuturor clienților mesaje SMS amintindu-le să îți lase o recenzie online cu ajutorul Versum.

Cu Versum, colectarea de recenzii, menținerea loialității clienților și încurajarea vizitelor se face în câțiva pași!

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]