Cum să oferi reduceri fără să afectezi imaginea salonului

Pentru un proprietar de salon, cupoanele de reduceri pot fi un vis frumos transformat rapid în coșmar.

La început, totul pare că decurge foarte ușor.

Campania s-a implementat rapid – pe site-urile de cupoane sau direct pe paginile de social media – și acum salonul este plin de programări până la sfârșitul lunii.

Acum ești convins că nu există o tehnică de promovare mai bună decât oferirea de reduceri.

Realizarea vine câteva săptămâni mai târziu, când începi să lucrezi la rezumatul financiar lunar.

Chiar dacă întreaga echipă a lucrat aproape non-stop, nu ai câștigat foarte mult. La unele tratamente ai oferit cupoane și pentru 60% reducere, deci, în principiu, ai câștigat doar 40% din ce ai fi câștigat în mod normal.

În plus, în ciuda faptului că ai avut foarte mulți clienți noi în salon, foarte puțini dintre ei au revenit și pentru alte servicii.

Pentru că volumul de muncă a fost neobișnuit de mare dintr-o dată, unii dintre ei nu au fost nici impresionați de rezultate.

S-ar putea să fi fost, de asemenea, o mulțime de oameni care au venit doar pentru reducerile impresionante.

Acum, fără reduceri, ai impresia că și mai puțini oameni se programează – se pare că sunt în așteptarea unui nou discount.

Ce a mers prost?

Argumentele contra – oferirea de reduceri în cadrul salonului

După cum puteți vedea, oferirea de reduceri poate să facă mai mult rău decât bine. Care sunt riscurile oferirii de reduceri fără un plan bine gândit?

  • Atragerea vânătorilor de promoții către afacerea ta
  • Scăderea loialității clienților obișnuiți
  • Devalorizarea serviciilor salonului
  • Reducerea rentabilității și profitabilității pe termen lung.
  • Afectarea reputației salonului
  • Clienții se așteaptă la reduceri mereu

Pe de altă parte, în jurul tău, toate saloanele oferă reduceri. Această tehnică, are în continuare avantajele sale, dar numai dacă este executată corect.

Alternative care aduc profit real

Ținând cont de toate “efectele adverse” listate mai sus, hai să vedem ce tipuri de reduceri pot să crească profitabilitatea pe termen scurt și lung.

  • Programe de loialitate

Programele de loialitate pot fi cea mai bună alternativă la ideea unui cupon de reduceri.

Cele mai multe programe de loialitate aduc reduceri mari sau servicii complet gratuite utilizatorilor.

Pentru  a crește retenția clienților, oferă-le recompense după 5-6 sesiuni de tratament prin cumularea de puncte bonus care pot fi utilizate la achiziționarea serviciilor dorite.

Programul de loialitate din cadrul Versum, te ajută să îți automatizezi tot procesul, fără să ții evidența manual la punctele strânse de fiecare client în parte. Află mai multe despre beneficiile Versum, aici.

  • Cupoane de recomandare

Configurarea unui sistem de recomandare este întotdeauna o situație câștigătoare. Clientul obține o reducere și tu obții încă un client. Amintește-ți să le povestești clienților existenți despre această posibilitate.

  • Reduceri de ultim moment

Dacă observi o scădere în numărul de programări, anunță o reducere de ultimă oră pentru clienții existenți. Trimite-le email-uri sau SMS-uri din platforma Versum și încurajază-i să se programeze online pentru perioada în care ai un număr mai scăzut decât de obicei de programări.

  • Cadouri

Oferă mici cadouri, în anumite perioade, tuturor celor care își fac programări. Anunța asta pe paginile salonului de social media și prin email sau SMS din platforma Versum.

Dacă utilizezi Versum, poți, de asemenea, să verifici cu ușurință care dintre produse nu se vând mai deloc și să le oferi gratuit.

Rapoartele spun adevărul

Urmărirea veniturilor este esențială ori de câte ori faci campanii de reduceri. Trebuie să poți vedea dacă aduc vreun profit sau nu.

Rapoartele de numerar în timp real sunt un lucru, dar vei avea nevoie de statistici financiare detaliate, precum și rapoarte privind rata de programare.

Încă o dată, Versum salvează ziua. Trebuie doar să introduci niște date și sistemul Versum va face restul.

Obține cea mai bună platformă pentru saloane de pe piață și implementează campanii promoționale care îți vor aduce un profit real!

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]