Cum să rămâi motivat când te ocupi de un salon

Pentru saloane și spa-uri, fiecare zi de lucru începe cu o serie de sarcini de îndeplinit – verificarea nivelului stocurilor, comandarea bunurilor necesare, revizuirea programelor pentru ziua respectivă și planificarea oricăror activități de marketing. Pe măsură ce ziua ta înaintează, ești concentrat pe satisfacția clienților și alte sarcini care apar de peste tot.

Cu timpul, fiind prinși în rutină, este ușor să uităm de motivația cu care am început.

Experți din fiecare colț al industriei de înfrumusețare se confruntă o lipsă de încredere în sine, din când în când.  În loc să lași acești factori să te copleșească, gândește-te la progresul făcut și aplică pașii de mai jos.

Concentrează-te pe aspectele pozitive.

Sentimentul lipsei de satisfacție față de munca cuiva nu se produce peste noapte, iar stima de sine scăzută poate fi un potențial vinovat. O scădere a acesteia ar putea fi cauzată de probleme personale sau probleme la salon. Tot ce este necesar e un client nemulțumit care lasă o recenzie negativă pentru a-ți aduce nivelul de încredere în jos. Deși alți clienți îți iubesc munca, este posibil să nu observi acest lucru. Emoțiile, inclusiv cele negative, sunt contagioase, iar dacă personalul și clienții tăi văd nemulțumirea ta, ei pot simți nefericirea orelor suplimentare.

Concentrează-te asupra a ceea ce te va face fericit/ă – fie că petreci timp cu prietenii, călătorești sau te uiți la un serial. Dacă este necesar, fă-ți ceva timp pentru a-ți limpezi mintea de gânduri negative.

Cel mai important – nu uita de clienții tăi mulțumiți și reține că, dacă ai o bază de clienți loiali, înseamnă că cel mai probabil faci ceva bine!

Recompensarea clienților pentru loialitatea lor este o altă modalitate excelentă de a te înveseli și tu. Sistemul Versum îți permite să distribui puncte clienților pentru acțiuni cum ar fi cumpărarea de produse, servicii, sau trimiterea de referințe la salon. În anumite zile, distribuie mai multe puncte de loialitate – clienții tăi se vor grăbi să-ți viziteze salonul, iar fețele lor zâmbitoare îți vor încălzii cu adevărat inima!

Lasa-te inspirat și inspiră!

Concurența poate fi găsită la fiecare colț al străzii, iar acest lucru, în consecință, te poate face să te simți claustrofob/ă, stresat/ă și chiar invidios/asă, uneori. Saloanele și spa-urile încearcă să-i umbrească pe rivalii lor cu prețuri scăzute, produse complementare și chiar servicii unice – uneori reușesc să-i facă să se simtă mai puțin încrezători în munca lor, ceea ce poate duce în final la invidie. 

Invidia împiedică mulți stiliști, cosmeticieni și terapeuți să-și vadă propriile succese, ceea ce nu este cel mai bun mod de a motiva angajații. În loc să le compari munca cu ce face concurență, înscrie-i la cursuri suplimentare. Asta te va ajuta să depășești incertitudinile și îți vei îmbunătăți credibilitatea. În plus, împărtășirea activităților suplimentare și urmărirea factorilor care influențează industria pe paginile de social media este foarte benefică.

Asigură-te că-ți etichetezi în mod corespunzător postările și întreabă comunitatea despre orice sugestii și idei prin care într-adevăr să ieși în evidență.

Tu împotriva ta.

Competiția cu tine însuți te ajută să te concentrezi pe realizarea obiectivelor pe care le-ai stabilit pentru tine, în loc să concurezi cu altcineva. Învăță cum să creezi un balayage perfect, stăpânește tehnici noi de înfrumusețare, caută modalități de automatizare a sarcinilor mărunte și bucură-te de timpul liber să mai studiezi o tehnică nouă.

Dar ce se întâmplă dacă setezi așteptări prea mari de la tine? O să înceapă să apară nemulțumiri, care vor scădea stima de sine.  Este posibil să începi să vezi probleme care nu există, cum ar fi culori care nu se amestecă bine, folie insuficientă aplicată părului sau că nivelul 10 arată mai mult ca un 9.75.

Acest lucru poate cauza stres și celorlalți angajați care vor simți că cerințele sunt mult prea exigențe și nu se vor putea niciodată ridică la standardele impuse.

Dacă ai un membru al personalului care se luptă în mod constant cu el însuși, recomandă-i puțin timp liber. Munca sub presiune semnificativă afectează negativ echipa, iar o pauză de cafea sau de prânz, nu rezolvă întotdeauna acest lucru.

În plus, recunoscând munca grea a echipei este o altă modalitate excelentă de a spori încrederea și de a reduce concurența de acest tip la niveluri mai sigure. În contul tău Versum, urmărești rapoartele privind timpul de lucru, vânzările și recomandările personalului – oferă recompense angajatului cu performanța cea mai bună.

Crește-le încrederea în forțele proprii și arată-le că îți pasă!

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]