Cum să rămâi sănătos în industria de înfrumusețare

Surprinzător pentru mulți stiliști, deținători de saloane sau chiar tehnicieni de unghii, subiectul sănătății în această industrie nu a primit atât de multă atenție media pe cât ar fi trebuit. Desigur, există profesii mult mai periculoase decât cele din industria de înfrumusețare, dar asta nu înseamnă că nu este un subiect ce ar trebui discutat mai des. Într-o industrie unde se cer ore lungi, unde nu prea există timp pentru pauze și unde se folosesc îndelungat chimicale puternice, în timp, toate acestea își pot pune amprenta pe angajații saloanelor. Pentru a te menține în formă, evită următorii factori de risc!

Chimicalele

Stiliștii cunosc foarte bine cum este să lucrezi cu fixativ într-un weekend aglomerat – după câțiva clienți, începi să respiri șuierat, să tușești, și să te scarpini iar problema este că o să ai o zi plină numai de asta.

Chiar dacă ai un stil de viață sănătos, după o zi lungă la lucru, te poți simți iritată, obosită ba chiar poți ajunge să respiri foarte greu. Expunerea constantă la fixative și alte chimicale puternice poate duce la efecte foarte negative pe termen lung asupra sănătății tale, cum ar fi, tensiunea mică, probleme de respirație și iritații ale pielii, ai ochilor și ai plămânilor.

În schimb, evită fixativele și produsele care au alcool denaturat și hidrofluorocarburi, deoarece acestea sunt ingrediente periculoase. Caută produse și brand-uri care se mândresc cu faptul că folosesc ingrediente mult mai puțin periculoase și eco-friendly. Deasemenea fă-ți timp pe parcursul zilei să ieși afară pentru a lua o gură de aer proaspăt. Așadar, înainte să cumperi următoarea lună de produse și consumabile găndește-te bine la sănatatea ta și a angajaților tăi.

Lipsa timpului

Nu mai ai timp de nimic, nici măcar de pauza de cafea. Dar cum poate fi asta un pericol pentru sănătatea ta? Acest tip de stilist, își planifică ineficient programul încă de la începutul zilei. Se trezesc în ultimul minut, se îmbracă rapid, își iau cafeaua și pleacă spre salon. La începutul zilei totul merge ok, până când programările și clienții care vin pe loc se intersectează în același interval orar. Mai rău este că nu ai timp să vorbești cu clienții, stomacul tău urlă de foame și totul este un mare haos. Dacă vei menține genul ăsta de stil de viață, îți va crește tensiunea, vei fi stresat cronic, vei slăbi (nu în modul bun) și vei deveni mult mai predispus la a creea ticuri. Sună ca tine?

Dar să știi că nu trebuie să fie așa! Trebuie să fiu sinceră aici. Și mie îmi place să mă culc târziu, cu toate acestea, mersul la culcare devreme mă face să mă simt odihnită și face trezitul dimineața mult mai ușor, astfel am timp să îmi pregătesc un mic dejun sănătos care mă va ține alertă pe tot parcursul zilei. De asemenea, profesioniștii în frumusețe care sunt întotdeauna pe fugă ar trebui să se intereseze de programele software pentru salon – una dintre aceste soluții este Versum. Ajutorul digital care permite distribuirea sarcinilor printre angajați, eliminarea programărilor duble și care creeaza timpi de repaus înainte, în timpul dar și după tratament.

Dependenții de muncă

Acest tip de profesioniști preferă să facă totul în modul lor, știind ce este mai bine pentru business, astfel creând probleme de sănătate pentru ei. Acest tip de oameni întâmpină fiecare client, curăță toată podeaua și își fac singuri inventarul. Ca rezultat se suprasolicită – fapt ce provoacă multe dureri. A sta în picioare toată ziua poate provoca durere cronică și disconfort pe termen lung.

Pentru a rezolva această problemă, investirea în încălțăminte de calitate care previne durerea este o prioritate – din fericire există numeroase branduri acum care fac încălțăminte special pentru profesioniștii din industria de frumusețe. Iar legat de sarcinile pentru marketing, servicii clienți și upselling se poate ocupa Versum. Acest sistem trimite automat clienților cereri pentru recenzie după ce au plecat din salon – ba chiar mai mult! Există posibilitatea de a folosi funcția sistemului de automatizare a marketing-ului, care trimite un număr de mesaje programate, cum ar fi mulțumirea pentru vizită, invitație pentru un touch up sau încurajarea clienților vechi pentru a reveni la o nouă vizită. Asta te va face să te relaxezi știind că ai un sistem care încurajează clientela să revină.

Grijile

Nu există urmă de îndoială! Toată lumea are griji…
Câteodată te confrunți cu o perioadă mai proastă, clienți sau angajați dificili, sau pur și simplu uiți să plătești curentul. Lucrurile astea se întâmplă iar stresul pe care îl provoacă este complet natural. Consideră o zi liberă sau ieși cu prietenii după job pentru a uita de ele. Dar dacă aceste griji continuă să te deranjeze ar trebui să iei în considerare ajutor profesionist.

Industria frumuseții nu trebuie să se axeze doar pe clienți, ci și pe staff-ul care le oferă serviciul. Numai când echipa salonului este odihnită și sănătoasă poate oferi un serviciu de calitate excelent. Iar cu ajutorul unei soluții precum Versum, afacerea în aceasta industrie poate continua să crească.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]