Importanța prezenței unui salon pe platformele de socializare

În zilele noastre, totul întamplă online – de la cumpărături și citirea știrilor, până la comunicarea cu cei dragi sau plata facturilor.

Precum majoritatea proprietarilor de saloane, probabil că și tu ai făcut pagini atât pe Facebook cât și pe Instagram pentru salonul tău, unde postezi din când în când…

… dar, cât de mult impact are?

Pe orice platformă de socializare, imediat cum intri, ești inundat de imagini, video, reclame, știri, etc. Acum, gândește-te la poziționarea salonului tău – are vreun impact în comunitatea online din domeniu?

De ce ți-ar păsa?

Ei bine, pentru ce scop ai pagini pe aceste platforme? Este evident – pentru a atrage mai mulți clienți și pentru a promova o imagine pozitivă!

Trebuie să îți pese, deoarece, înarmat/ă cu uneltele potrivite, Social Media te poate ajuta să îți atingi toate scopurile.

Mediul perfect pentru a atrage mai mulți clienți!

Majoritatea celor care sunt în industrie de ceva timp, cunosc acest lucru. Paginile acestora au multe interacțiuni cu fanii, postarile lor sunt foarte populare și baza lor de clienți crește lună de lună.  

Încearcă și tu –  creează o ofertă care îi va încuraja pe clienți să-și aducă prietenii la salon. Ceva în felul următor: „Programează un masaj pentru tine și încă o prietenă și ai 20% reducere! Nu uita să distribui această postare! „

Sfat: Dacă te concentrezi pe atragerea de clienți noi, ia în considerare programul de loialitate Versum, cu un sistem de recomandare încorporat. Odată ce-l implementezi, anunță-ți toți clienții și observă cum îți cresc vânzările!

Poate deschide calea către colaborări minunate

La fel ca orice proprietar de salon, dorești să ai un renume în piață și nu doar să fii cunoscut drept „salonul care oferă reduceri vinerea”. Cu o prezență puternică pe social media, salonul tău poate străluci cu adevărat! Postează despre un tratament unic pe care îl oferi, laudă-te cu stația pentru selfie, sau orice altceva care face ca salonul tău să iasă în evidență.

Cum îți poți îmbunătăți prezența pe platformele de socializare?

Faptul că ai pagini pe mai multe rețele unde postezi din când în când nu este suficient. Deci, ce poți face pentru a ieși în evidență? Ia în considerare încercarea acestor trei opțiuni – colaborarea cu figuri proeminente din industrie, menținerea unei legături strânse cu clienții salonului și ținerea pasului cu tendințele.

Colaborarea cu lideri din industrie

Toată lumea din industrie trebuie să se inspire de undeva – fie o celebritate, o revistă, sau o marcă de produse cu care le place să lucreze. Dar cum atragi atenția acestora? Iată ce poți să încerci:

  • Participă la evenimentele din industrie și la ceremoniile de premiere. Toți cei care activează în industrie vor observa afacerea ta acolo și, în acest fel, îți consolidezi imaginea.
  • Etichetează-ți favoriții. Folosește postările de pe paginile salonului pentru a-i eticheta pe cei care te inspiră. Fie că vorbim de influenceri sau mărcile tale preferate. Asigură-te că postările sunt relevante pentru aceștia și că tipul de conținut folosit este calitativ.
  • Scrie-le! Este nevoie de multă încredere pentru a scrie unui lider din industrie – mai ales dacă sunt renumiți în întreaga lume. Dar dacă afacerea ta are o poveste unică sau oferă clienților o experiență originală și aparte, este foarte posibil să le atragi atenția.

Construirea unei imagini pozitive în mass-media este o modalitate excelentă de a-ți crește afacerea! Înainte de a începe să trimiți mesaje către liderii din industrie, alcătuiește o listă cu aspectele cheie care disting salonul tău.

Păstrează o relație activă cu clienții tăi.

În industria înfrumusețării, învățăm unii de la ceilalți constant, motiv pentru care nu e de mirare că verificăm în mod regulat paginile concurenței pentru a vedea ce au făcut aceștia. Cu siguranță ai văzut și saloane care au prețuri mult mai mari decât tine, și cu toate astea, postările lor pe social media sunt mult mai populare.

Înainte de a evalua ce fac greșit, analizează ceea ce fac bine – comunică activ cu clienții lor. Uită-te și la paginile salonului tău – postezi imagini cu rezultatele obținute de tine sau de tipul “înainte și după”? Salonul tău găzduiește evenimente sau concursuri? Oferi un program de recomandare sau loialitate? Aceste acțiuni nu numai că te ajută să ai conținut relevant cu care clienții tăi interacționează, dar, de asemenea, te ajută să îți faci un renume.

Ține pasul cu tendințele

Schimbarea tendințelor a ajutat multe afaceri din domeniu să crească. Chiar și pe cei la care nu te-ai fi gândit. Ai văzut cu ochii tăi, numai în ultimii ani, cum trenduri foarte ciudate au ajuns la publicul larg – precum tunsul cu flacăra sau rădăcinile sclipicioase. Nu sugerăm să încorporezi aceste servicii și să-ți schimbi complet modelul de business, ci, mai degrabă, să te gândești la trenduri noi care se potrivesc cu serviciile tale și să încerci să oferi experiențe originale.

De îndată ce ai găsit acest tip de serviciu original, asigură-te că îl anunți pe paginile de social media și trimite-le o invitație clienților fideli prin Versum pentru a-l încerca gratuit.

Modul în care comunicăm cu ceilalți s-a schimbat drastic odată cu creșterea platformelor de socializare. Cu ajutorul unor instrumente precum Versum, poți să îți organizezi mai bine munca, să vezi care dintre tratamentele tale noi se vând cel mai bune și multe altele.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]