Pericolele estimării – drumul către eșecul salonului

În agitația de zi cu zi este foarte ușor să uităm de unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre creșterea unui salon – și anume, rapoartele financiare precise.

Începi ziua, verifici programările, programul angajaților, curățenia salonului, etc. Ușor, ușor, încep să apară clienții și odată cu ei, atenția ta este concentrată în totalitate la ce se întâmplă în salon. La sfârșitul zilei, abia mai ai putere să verifici din nou curățenia și eventual, să îți faci programul pentru zilele următoare.

Sună cunoscut?

E foarte ușor să neglijăm aspectele financiare, bazându-ne pe estimări și calcule rapide pe hârtie, tocmai până la sfârșitul lunii când punem totul în balanță și realizăm că nu știm unde s-a dus stocul, trebuie calculate procentele sau bacșișurile și trebuie predată situația financiară la contabilitate.

Înțelegem perfect ca la finalul unei zile de muncă asudă, nu mai ai energia necesară pentru a sta să faci calcule, situații și inventar. Și dacă faci asta deja, probabil că îți consuma mult timp și de multe ori apar erori de calcul din cauza oboselii.

În acest articol discutăm modurile în care poți să te asiguri că salonul tău este în creștere, stocurile la zi și timpul tău nu este irosit.

Veniturile zilnice

Fără un raport precis, estimarea veniturilor zilnice printr-un exercițiu mental în care adunam toate vânzările din ziua respectivă, poate să ajungă la discrepanțe de sute sau chiar mii de lei la sfârșitul lunii.

Cu un sistem bun de administrare, precum Versum, poți ține evidenta încasărilor pe tot parcursul zilei, în timp real, și poți acționa înainte ca problemele cu acestea să ia amploare.

În Versum, la secțiunea “statistici”, găsești toate informațiile referitoare la intrări și ieșiri, astfel încât, nimic nu te poate lua prin surprindere.

Popularitatea produselor sau tratamentelor

Încă un lucru important de evitat, este estimarea popularității anumitor servicii sau produse, în special dacă investești resurse în această direcție.

Perioadele în care apar noi trenduri de nisă, precum balayage în culori neon, sunt în special periculoase. Doar pentru că un client a cerut asta, sau doar pentru că din ce în ce mai multă lume pe rețelele de socializare postează despre asta, nu înseamnă că trebuie să investești o sumă semnificativă în această direcție.

Încearcă asta:

Înainte să iei decizii în privința adăugării de noi servicii care necesită comenzi de produse specifice, uită-te la datele reale din ecosistemul salonului tău.

  1. Versum

În Versum, la “Setări” și apoi “Servicii”, poți selecta perioadă de timp pentru care vrei să generezi un raport de servicii și observa popularitatea și cererea pentru acest serviciu de-a lungul timpului.

  1. Social Media

Adresează-le o întrebare fanilor salonului tău pe rețelele de socializare în legătură cu serviciile preferate și ce ar vrea să vadă la tine în salon.

Dacă observi un anumit tipar în răspunsuri, atunci este momentul să iei o decizie.  

Cum te găsesc clienții

Ca orice alt salon, ai un buget de marketing pe care îl împărți în mai multe locuri –  cărți de vizită, anunțuri în ziar, Facebook, Instagram, etc.

La început, este normal să vrei să investești în fiecare metodă de promovare pentru a vedea ce funcționează.

Dar, cu timpul, nu este nevoie să ghicești.

Întreabă-ți clienții noi unde au auzit despre salonul tău. Poate o să obervi că mulți vin din recomandări. În acest caz, vrei să le oferi un program de loialitate care să îi îndemne să aducă și mai mulți oameni în salon.

Sau, observi că mulți au văzut un anunț pe Facebook – atunci, evident, mărești bugetele și încerci anunțuri noi.

Important este, să ai date reale, de la clienți reali, înainte să te hotărăști să mărești bugetele într-o anumită direcție, doar pentru că toată lumea o face.

Când conduci un salon și orice activitate de marketing pentru acesta, bazează-te pe numere reale și nu doar pe intuiție sau analiza competiției. Pentru a te ajuta să iei decizii înțelepte, bazate pe informații concrete, în timp real, Versum este aici. Generează orice raport dorești, în doar câteva click-uri. Înscrie-te mai jos, 100% gratuit.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]