Pierzi clienți? Află care ar putea să fie motivele

Se poate întâmpla fiecărui proprietar de afaceri – după un sezon lung, profitabil, numărul clienților noi și cei care se întorc se află într-un declin constant. Cea mai proastă parte este că ai încercat totul pentru a-i atrage înapoi, dar fără nici un folos. Pentru a rezolva astfel de probleme, este important să abordezi problema de la rădăcini și să ajungi la adevăratele motive pentru care pierzi clienți.

În industria înfrumusețării, pierderea clienților se întâmplă la intervale regulate – după vacanțe, anumite perioade din an sau sărbători importante. Clienții obișnuiți ai salonului se întorc pur și simplu revin oricum și după aceste perioade, în timp ce alții te vizitează o singură dată. Dar ce se întâmplă dacă numărul de clienți pierduți depășește numărul de clienți câștigați? Care ar putea să fie motivele?

Consultă-ți rapoartele

Înainte de a te panica – cât de sigur ești că ai pierdut un număr substanțial de clienți? Este această bănuiala susținută de numere? Amintește-ți că datele sunt singurele dovezi factuale în astfel de situații, deci asigură-te că îți verifici rapoartele în mod regulat. Cu Versum ai acces la rapoarte financiare în timp real, poți să vezi rata de retenție și câți clienți ai pierdut într-o anumită perioada de timp, mult mai ușor decât prin alte metode.

Deci, ce faci dacă rapoartele arată că afacerea ta a înregistrat,într-adevăr o pierdere semnificativă de clienți, comparativ cu perioadele anterioare?

În primul rând, nu intra în panică – începe prin căutarea unor eventuale cauze. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite:

Concurență mai puternică

Când ai deschis pentru prima dată ușile salonului tău, poate că ai fost singurul salon din zonă, sau poate singurul salon BUN din zona. Afacerea a fost în plină expansiune și clienții au inundat în mod regulat salonul tău. Dar de când s-a deschis un nou salon “după colț”, ai observat o scădere constantă în clientelă. Clienții pot fi curioși cu privire la noua afacere, așa că, în mod natural, vor vrea să încerce serviciile și acolo. Deși acest lucru te poate face să fii în alertă, ține minte că ai o poziție superioară – ești în domeniu de mai mult timp și ai o reputație mai bună.

Poți să-ți aduci clienții înapoi prin introducerea unui program de loialitate sau prin găzduirea de evenimente. Un program de loialitate derulat prin Versum îți atrage clienții cu un sistem de recompense, care le acordă puncte pentru achiziții și alte acțiuni, permițându-le să obțină gratuități sau reduceri la salonul tău. Evenimentele sunt ideale pentru a stimula fluxul clienților, deoarece aduc energie proaspătă și ceva inedit de experimentat pentru clienți!

Creșterea prețurilor

Ai crescut recent și brusc prețurile? Dacă ai așteptat până în ultima clipă să trimiți o informare clienților cu privire la creșterea prețurilor, aceasta ar putea fi vina pentru dispariția lor recentă. Pentru această situație, este mai bine să te pui în locul clientului – în cazul în care afacerea ta favorită decide să crească prețurile fără să te anunțe sau să justifice, vei fi, cel mai probabil, descurajată să o mai frecventezi că rezultat. Dar asta înseamnă că trebuie să eviți complet creșterea prețurilor? Bineînțeles că nu, dar asigură-te că îți notifici din timp toți clienții obișnuiți și aceștia înțeleg situația.

Pentru a face acest lucru, decide cu privire la tratamentele și produsele ale căror prețuri dorești să le majorezi – și numai atunci gândește-te la un șablon de email informând clienții de viitoarele schimbări. Aceștia oricum nu vor fi mulțumiți cu creșterile, dar îți recomandăm să oferi prețurile vechi clienților loiali, cu condiția să va împărtășească postările pe social media sau să aducă alți clienți la salon. Din Versum, poți trimite email-uri tuturor clienților sau doar unui anumit grup, informându-i cu privire la schimbări.

Reputație

În prezent, cuvintele călătoresc mai repede decât viteza luminii – toate datorită rețelelor media sociale. Twitter, Facebook și Instagram sunt locuri ideale pentru a împărtăși experiențe, imagini, pentru a promova afaceri – sau pentru a învăța pe care să le eviți. Din păcate, potențialii clienți sunt mișcați de recenziile negative, mai mult decât de cele pozitive. Dacă salonul tău a primit recent mai multe recenzii negative, acest lucru este suficient pentru a reduce substanțial numărul potențialilor clienți, chiar dacă majoritatea recenziilor din trecut au fost pozitive.

Deși poate fi dificil să ieși din această situație, este posibil! În primul rând, răspunde tuturor recenziilor negative într-o manieră inteligentă și profesională. Încurajează clientul să se întoarcă pentru un tratament sau un produs gratuit – este important să menționăm acest lucru, deoarece alți clienți potențiali îți vor vedea comentariul și că îți pasă de experiența clienților tăi în salon.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ții minte atunci când lucrezi la a aduce clienții înapoi la salon, este că trebuie să le oferi o experiență cât mai deosebită – acest lucru va face toată diferența. Cu ajutorul Versum, verifică-ți statisticile și rapoartele zilnic și păstrează periodic legătura cu clienții pentru a-i menține.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]