Prima impresie contează – ghidul de servicii pentru clienți

Când un client vine pentru prima dată într-un salon, orice detaliu minor este supus analizei. Este foarte important să te ridici la așteptările clientului iar prima impresie joacă un rol important în relațiile viitoare. Cum ne putem asigura că aceste impresii sunt pozitive?

Când vizitează un salon pentru prima dată, clientul observă totul. Un mediu prietenos ajută la construirea unei conexiuni de durată și îi va influența să revină. Dacă reușești să îți pui salonul într-o lumină bună, înseamnă că ai reușit să creezi o legătură cu clientul construită pe încredere.

Pentru a face această sarcină mai ușoară pentru tine, calendarul Versum etichetează fiecare programare cu un semn special, care îți va reaminti să îi oferi acelui client o atenție sporită.

Cum ar trebui să fie o primă vizită?

Primirea

Acesta este primul contact direct cu clientul și de asemenea, momentul în care clientul face o evaluare preliminară al salonului. Interior, angajați – pe scurt, tot ceea ce poate fi văzut sau auzit. Orice detaliu cu care clientul intră în contact trebuie să fie cartea ta de vizită.

Angajatul trebuie sa se introducă, să fie prietenos și profesional.

Introducerea

Oferă-i clientului un tur al salonului, prezintă-i tipurile de servicii pe care le oferi și la ce ar trebui să se aștepte. Amintește-ți să
Îi prezinți locul. Oferă-i un scurt tur ca să înțeleagă cum stau lucrurile. Arată-i unde să își lase haina, unde sunt camerele pentru tratamente, toaleta și sala de așteptare.

Spune-i când va fi rândul său.

Dacă serviciul nu va fi oferit la ora programată și există o întârziere, anunță-l cât va dura și explică-i de ce există aceea întârziere. În caz contrar, invită-l în camera de tratament sau să ia un loc.
Oferă-le ceva de băut. Este un gest simplu dar foarte puternic. Le poți oferi ceva de băut când îi conduci către sala de așteptare sau la începutul serviciului.

Analiza nevoilor

Înainte sa începi serviciul, consultă-te cu clientul. Acest lucru îți va oferi șansa să înțelegi mai bine ce își dorește și să îi asiguri că satisfacția lor este importantă pentru tine. Pentru o siguranță mai mare, întreabă-ți clientul de potențiale alergii (și amintește-ți să îți faci o notița în fișa clientului din Versum)

Consultarea rezultatelor

La finalizarea serviciului întreabă clientul ce părere are. Dacă rezultatele pot fi văzute sau simțite imediat, asigură-te că se ridică la așteptările sale. În această etapă este recomandat să informezi clientul când ar fi optim să programeze o nouă ședință pentru a menține rezultatul.

Finalizarea vizitei

Când conduci clientul spre recepție pentru a efectua plata, amintește-ți să:

  • Îi oferi ocazia de a programa următoarea vizită
  • Îi înmânezi lista cu toate serviciile și prețurile acestora.
  • Îl/o informezi în legătură cu modalitatea de programare online care îi va ușura procesul pentru o a doua vizită

Când efectuezi activități legate de clienți – atât în timpul primei vizite dar și în viitor – este important să ții minte ca cele mai mici detalii au o importanță imensă. Chiar și cel mai mic gest pozitiv care arată interesul tău față de client, joacă un rol important în suma experienței. Așa îți poți dovedi profesionalismul, iar acesta este modul prin care îi poți câștiga încrederea clientului.

În încercarea de a face totul perfect, Versum îți va ușura munca. Folosește uneltele de încredere Versum, dând click pe butonul de mai jos și începe să îl utilizezi gratuit.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]