Promovarea de branduri în industria de coafură și înfrumusețare

Ai auzit acest lucru non-stop, dar probabil te-ai gândit că nu ai cum să faci asta. În mintea ta doar cei care au peste 50.000 de urmăritori pot să o facă, pe când pagina ta are doar 405. Dar nu te simți lăsată pe dinafară. Încă poți face parteneriate cu branduri.

Cu toate acestea, înainte de a te arunca cu capul înainte, ar fi bine să iei în considerare câteva lucruri.

Cum să te faci văzută?

Hai să fim sinceri. Șansele ca să fii văzută de brandurile tale preferate sunt mult mai ridicate dacă ai un număr mare de urmăritori. Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Acestea fiind spuse, poate vrei să începi prin a crește numărul de urmăritori. Deși acest lucru necesită mult timp și energie, răsplata va fi pe măsură. Asigură-te că pagina ta are un nume unic (dar nu prea complicat, cum ar fi “MariAna”salon_unghiisifrizuriclassy2012) pentru a fi găsit mai ușor în căutări.

Acum vine partea interesantă – arată lumii rezultatele tale! Dacă oferi tratamente și servicii excepționale pe care clienții tăi le adoră, tot ce trebuie să faci este să le dai share. Fă poze unghiilor și machiajelor, dar nu te opri doar la asta. Asigură-te că etichetezi brandurile tale preferate și că adaugi taguri relevante înainte să le postezi. Pe Instagram, care este Mecca pentru majoritatea comunităților din acestă industrie este foarte important să folosești taguri dar nu doar atât. Este important să îți joci și tu rolul și să interacționezi cu alte conturi, lăsând like-uri și comentarii. Necesită timp și multă răbdare, dar la sfârșitul zilei, merită!

Felicitări, ai fost recunoscută!

Tocmai ce ai terminat cu o clientă – care a venit pentru un balayage blond platinum și ai făcut o treabă senzațională. Îi faci câteva poze și le distribui pe platformele de social media cu tagurile necesare. Câteva zile trec și observi un mesaj nou în căsuță. Desigur, nu eziți să îl deschizi – ar putea fi managerul Olaplex sau poate Guy Tang în persoană! Mai mult ca sigur nu sunt ei, dar ceea ce contează este că afacerea ta primește atenția pe care o merită!

Ai grijă!

Deschizi mesajul și nu este Guy Tang, ci un străin care te roagă să dai click pe un link. Bineînțeles că le dai block. Dar ce faci atunci când cineva chiar te contactează pentru o posibilă colaborare de promovare al unui brand? În primul rând, fă-ți temele. Mergi pe pagina lor, vezi numărul de urmăritori, vezi dacă sunt falși sau nu (există multe conturi false care pot fi cumpărate pentru a crește numărul de urmăritori) și asigură-te că te familiarizezi cu produsul lor. Sunt o companie serioasă? Unde sunt localizați? Aceste informații le poți găsi pe pagina lor de Facebook sau pe website.

În al doilea rând, află ce își doresc de la tine, deoarece sunt mulți oameni care vor să profite de tine și să facă niște bani ușor. Dacă îți cer să cumperi ceva înainte, înseamnă că ceva nu este în regulă – brandurile adevărate de obicei îți trimit ei mostre cu produsele lor și tind să acopere inclusiv costurile de transport.

Atribuțiile unui promoter de brand

A fi un promoter de brand nu este o joacă – odată cu “puterea”, vin și responsabilitățile! Administrezi salonul ca de obicei, dar trebuie să ții cont de faptul că trebuie să ai grijă de comunitatea din ce în ce mai mare care se formează. Stai activă pe social media și asigură-te că promovezi brandul cu care lucrezi. În majoritatea cazurilor, vei primi un produs gratuit, iar ei se așteaptă să îl folosești, să faci poze și să spui cât de mult îți place (dacă îți place). Dacă totul merge bine și ei sunt mulțumiți, vei mai putea primi produse gratuite! 

De asemenea, poate vor vrea să începeți un parteneriat de lungă durată. Acest lucru necesită semnarea unui contract, așa că AI MARE GRIJĂ la clauze! Dacă știi că nu poți livra ceea ce se cere,  propune o contra ofertă.

Beneficiile unui promoter de brand

Deja știi că poți primi produse bune, gratuit, pentru afacerea ta. Pe lângă asta, afacerea ta devine mult mai promițătoare pentru alte companii care caută parteneri, iar astfel îți cresc șansele de a lucra cu diferite branduri. Dacă brandul cu care lucrezi este renumit, consideră o creștere de preț. Dacă folosești Versum pentru campaniile de marketing, trimite-le tuturor clienților un mesaj în care le spui despre noul tău parteneriat și despre creșterea de prețuri.

Așadar, ce mai aștepți? 

Încearcă Versum Acum!

[Total: 0    Average: 0/5]