Trăsături importante pe care să le cauți într-un manager de salon

Indiferent de industrie, lucrăm din greu pentru a fi excepționali în ceea ce facem – încercând în mod constant să creștem și să menținem o reputație pozitivă la locul nostru de muncă. Unele poziții se concentrează pe câteva sarcini fundamentale, în timp ce profesii precum un manager de salon necesită abilități excelente de multitasking și au numeroase atribuții.

Atunci când angajezi un nou manager, ar trebui să evaluezi candidații noi, acordând o atenție specială unui număr de aptitudini cheie. Desigur, experiența în domeniu este de dorit, dar chiar și managerilor de salon cu experiență ar putea să le lipsească niște caracteristici fundamentale.

Iată câteva dintre cele mai importante caracteristici ale unui manager de salon ideal:

Prezența

Managerii de salon ar trebui să fie prezenți la salon înainte de a deschide și după orele de închidere. Un manager de salon ar trebui să fie prezent și pentru a rezolva problemele legate de HR – de la probleme legate de mediul de lucru, managementul personalului și confortul personalului la locul de muncă. În plus, aceștia ar trebui să asigure un serviciu adecvat pentru clienți – ținând cont de nevoile acestora. Orice reclamații ar trebui să fie adresate de un manager de salon, deoarece personalul poate fi prea ocupat cu alți clienți.

Fiind prezent la salon, membrii personalului știu că pot avea încredere în managerul de salon pentru a-i ajuta, iar clienții au pe cineva care să le rezolve problemele atunci când personalul nu poate.

Productivitatea

Prezența în sine nu este suficientă – un manager de salon ideal trebuie să fie productiv. Când cauți managerul potrivit, asigură-te că este productiv. Cere feedback-ul clienților? Ajută la curățarea zonelor de lucru? E activ în operațiunile zilnice? Un manager de salon căruia îi lipsește cel puțin una dintre aceste calități, probabil că nu este cea mai bună opțiune.

Când vine vorba de productivitate, asigură-te că îndeplinește sarcini precum:

  • Menținerea inventarului – pentru a ajuta la gestionarea fluxului de lucru, managerul trebuie să păstreze niveluri adecvate de inventar. Dacă există niveluri scăzute ale produselor din spate, anumite tratamente nu vor fi disponibile pentru clienți. Administrarea corectă a inventarului este esențială – dar cu instrumente cum ar fi Versum, un manager de salon urmărește nivelul de consum cu ușurință.
  • Îmbunătățirea eficienței muncii – într-un cadru ideal, personalul își îndeplinește sarcinile atribuite, clienții sunt deserviți rapid și părăsesc salonul cu zâmbet. Totuși, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Pentru a se asigura că totul merge așa cum a fost planificat, managerii salonului sunt acolo pentru a-i păstra pe toți organizați și motivați.
  • Munca în echipă – un lider bun, conduce prin exemplul propriu. Asigură-te că potențialul manager de salon este un om de echipă.

Simț de răspundere

De departe, cea mai importantă trăsătură a unui manager ideal este tratarea salonului tău ca și cum ar fi al său. Această poziție ar trebui tratată ca un înlocuitor pentru proprietarul de salon  și chiar și cea mai mică decizie ar trebui revizuită cu atenție. Salonul este în mâini bune atunci când managerul:

  • Introduce noi proceduri – prin implementarea noilor proceduri, managerii ajută la crearea unui mediu de lucru perfect. Prin păstrarea unei liste de proceduri stricte, personalul se concentrează doar pe priorități, cum ar fi oferirea de tratamente suplimentare, curățarea spațiului de lucru etc. O echipă bine organizată înseamnă mai multe vânzări și o afacere în creștere!
  • Recrutează – pentru majoritatea saloanelor, recrutarea este făcută de un manager de salon cu experiență, care se uită la un întreg CV al candidaților și decide dacă angajarea lor ar fi benefică pentru afacere.
  • Este bun la multi-tasking – de obicei, managerii primesc sarcini de gestionare a plăților, veniturilor, postării pe paginile fanilor salonului și crearea de oferte – toate necesită o perioadă substanțială de timp și multă atenție.

Înainte de a angaja următorul manager de salon, asigură-te că are trăsături asemănătoare cu cele enumerate în ghidul nostru. Asigură-te că oferi unui potențial angajat o experiență de test pentru a vedea cât de bine se potrivesc cu cerințele tale.

Cu ajutorul Versum poți să colectezi rapoarte săptămânale cu privire la orele de lucru ale personalului și veniturile încasate și să monitorizezi toate campaniile de marketing pe care potențialul manager de salon le-a inițiat din platformă.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]