Trendurile în frumusețe

Ca majoritatea specialiștilor care sunt în mod direct în industria de înfrumusețare, probabil ai intrat în contact cu niște trenduri ciudate. Șansele sunt ca o parte din ele să îți fi atras atenția iar altele probabil te-au făcut să te îndoiești de sănătatea mentală a creatorului. Pentru stilistul, tehnicianul de unghii sau terapeutul de masaj care își dorește să crească, introducerea de idei fresh în lista de servicii este o idee bună – dar cum să alegi corect?

Cea mai bună sursă de inspirație

Înainte să introduci tunderea cu toporul în lista ta de servicii, fă puțin research. Cel mai bun loc unde ar trebui să cauți este unde oamenii din industria de frumusețe își fac veacul. De obicei pe forumuri și grupuri de Facebook. Dacă deja ești implicat activ în astfel de comunități, întreabă membrii ce trenduri recente au mers pentru ei și care ar trebui evitate. Șansele sunt că îți vor împărtăși din experiența lor, astfel ajutându-te să evaluezi ce tratamente merită atenția ta. Este de asemenea important să fii deschis în aceste grupuri. Poți crede ca tunsoarea pendulum este unică și inovatoare, cu toate acestea, este posibil ca atunci când îți împărtășești opinia să primești comentarii negative – dar nu lăsa asta să te demotiveze! În schimb, cere-le mai multe informații. 

Trendurile corecte pentru tine

După ore de căutare, ai reușit să faci o listă cu potențialele tratamente la modă pe care ai vrea să le incluzi, dar cum poți decide care dintre ele vor intra în lista finală? Păi, pune-ți următoarele întrebări:

  • Este acest tratament asemănător cu altele din lista mea de servicii?
  • Acest tratament îmi va scădea nivelul de profesionalism?
  • Am nevoie de certificări în plus pentru a putea face acest tratament?
  • Mă va ajuta acest tratament să îmi îndeplinesc scopul?

Când introduci un tratament nou trebuie să iasă neapărat în evidență. Dacă ești un tehnician de unghii, să adaugi un tratament al bărbii cu sclipici roșu de Crăciun nu este o idee prea bună. Iar dacă ești un salon pentru păr de lux și decizi să adaugi tatuaje cu pistrui, nivelul de profesionalism va scădea dramatic.

Sau să spunem că te-ai îndrăgostit de acel look de unicorn pentru păr. Arată super tare și complimentează unghiile unicorn pe care deja le oferi – dar apoi realizezi că nu ai certificare pentru folosirea chimicalelor puternice. Și nu în cele din urmă, te va ajuta acest trend să îți îndeplinești scopul? Iar prin asta mă refer la a atrage clienți noi, diferențierea față de competiție sau să îți faci numele cunoscut.

Cum să devii un trendsetter

Să zicem că ai căutat ore întregi pe net servicii trendy pe care să le adaugi în listă dar fără noroc. Ori sunt prea complexe, nu ai certificat pentru a le pune în aplicare, sau sunt complet opuse față de imaginea salonului – dar nu lăsa asta să te oprească din a da drumul creativității! În schimb, mergi la lista curentă de servicii și începe să îți faci propriul trend. Nu uita să ai în vedere punctele de mai sus când faci asta. Ar fi bine să întrebi oameni din staff și clienți fideli pentru feedback asupra noii idei. Odată ce ai calculat costul și care va fi prețul este timpul să inviți clienți la un test! Folosind Versum, poți intra în secțiunea clienților și poți alege un grup specific cărora să le trimiți oferta. Este recomandat să selectezi cei mai loiali clienți, pentru că ei vor fi cei care îți vor da cea mai onestă opinie.

După ce testul a fost un succes, este timpul să prezinți noua ta creație lumii întregi! Deși cu clienții loiali a avut succes, ei sunt doar un număr mic, pe lângă toată plaja de oameni care pot fi potențiali clienți. Ce poți face? În timp ce tratamentul tău a fost publicat, urmărește vânzările în Versum – atât pentru creația ta cât și pentru toate celelalte. Este recomandat să faci asta pentru cel puțin o lună pentru a vedea dacă vânzările continuă să crească.

Mai important, folosește-te de un sistem de încredere pentru saloane care te va ajuta să spui lumii despre noul tratament și care va monitoriza vânzările –  încearca Versum gratuit acum!

Încearcă Versum Gratuit

 

[Total: 0    Average: 0/5]