4 idei de promovare a unui salon in primavară

Primăvara este anotimpul perfect pentru abordarea culorilor vii, atragerea de clienți noi și revitalizarea salonului tău de înfrumusețare.

După un început de an anevoios, posibil și o vacanță mai lungă, ești gata să-ți întâmpini clienții cu oferte atractive și întreg personalul prezent la datorie.

Chiar dacă sezonul aglomerat abia a început, întotdeauna este loc pentru mai bine. În acest articol descoperi 4 strategii de marketing pentru promovarea salonului tău în această primăvară.

Abordează tematicile sărbătorilor de sezon

Când ne gândim la primăvară, primele lucruri care ne vin în minte sunt vivacitatea, culorile luminoase și vibrațiile pozitive! De ce să nu abordezi asta si in salonul tău, pentru o experiență de neuitat?

Decorează-ți salonul inainte de Paște si întâmpină-ți clienții cu ouă colorate in culorile curcubeului sau pictate tradițional. Găzduiește un eveniment in ziua de 5 mai pentru fanii Star Wars, sau o reducere de Ziua Sfântului Patrick.

Păstrarea salonului într-o lumină festivă arată clienților că afacerea ta este plină de viață, oferindu-le un motiv mai bun pentru a veni la tine si nu peste drum, la competiție.

Sfat: cel mai bine este să pregătesti un plan pentru toate zilele importante din an. Întocmește-ți calendarul cu ghidul nostru, aici

Specialități de sezon

Din moment ce primăvara este un sezon atât de plin de viață – și ofertele salonului tău trebuie să fie la fel. Încurajază-ți clienții să încerce tratamente noi pentru revitalizarea părului după sezonul rece, oferă pachete de servicii de rejuvenare sau vouchere de reducere pentru colorare.

Ține minte să-i anunți că aceste opțiuni sunt disponibile numai pentru o perioadă limitată de timp.

Ideile precum un balayage în culori calde, modele de unghii de Paște sau un tratament de corp cu extracte florale sunt cele care îi vor atrage pe clienți la ușa salonului tău. Folosind programul de administrare pentru saloane Versum, programați un mesaj către toți clienții, informându-i în legătură cu cele mai noi tratamente de primăvară.

Asigură-te că abordezi nuanțele primăverii și în comunicarea cu clienții. Fie că vorbim de sacoșile din salon sau de imaginile folosite în online.

Vânzarea de pachete cadou este o alta tactica bună.

Alcătuiește coșuri de Paște cu articole din salon, cât și produse precum ciocolată sau un vin Românesc. În privința produselor – este momentul perfect să scapi de stocul rămas din anul precedent.

Folosind sistemul Versum, poți crea și urmări cu ușurință toate cardurile cadou active, precum și pachetele de servicii. Clienții achiziționează carduri cadou pe tot parcursul anului – acum le puteți oferi la un discount.

Versum urmărește utilizarea lor și ține informatiile clientului actualizate cu soldul rămas. Când vine vorba de pachete de servicii, acestea sunt ideale pentru a vinde un număr de tratamente la reducere pentru a atrage clienti noi si a vinde mai multe servicii celor existenti.

Lucrează la loialitatea clienților

La fel ca cele mai multe saloane, ai avut un decembrie fructuos – în special în jurul Crăciunului și Revelionului. Cei mai mulți dintre clienții tăi loiali și mulți dintre cei noi au programat cel puțin un serviciu pentru a arăta extraordinar în timpul sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, începutul primăverii a văzut o scădere drastică a vânzărilor.

De cele mai multe ori, abordarea în acest caz este de a crește bugetele de marketing. Cu toate ca nu este neaparat greșit sa faci asta, este posibil ca acest buget sa nu fie alocat cum trebuie.

Majoritatea proprietarilor de salon alocă mare parte din buget spre atragerea de clienți noi. Problema este că atragerea unui client nou costă și de șase ori mai mult decât încurajarea celor existenți să vă viziteze din nou.

În plus, clienții fideli au tendința să cheltuie mai mult, deoarece sunt mai familiarizați cu tratamentele și produsele pe care le oferi.

Sfatul nostru este să oferi clienților loiali mai multe motive să îți viziteze salonul în această perioadă prin utilizarea sistemului de fidelizare de la Versum. Fiecare achiziție făcută, recomandările și recenziile, le câștigă puncte de loialitate clienților tăi. Aceste puncte le permit să aleagă recompensele dorite, ceea ce îi poate face să îți viziteze salonul mai des și te ajută să menții o rată ridicată de loialitate.

Folosind sistemul de fidelizare a clienților Versum, creezi oferte personalizate, pe baza unor statistici reale din afacerea ta. Pentru a-l face si mai atragator, alege cel mai popular tratament sau produs de vânzare cu amănuntul și ofera-l ca o recompensă de loialitate. Este vorba despre impachetarea cu ciocolata sau vopsitul balayage? Orice ar fi, permite clienților să aibă șansa de a câștiga o sesiune sau două! Mai bine chiar, acorda mai multe puncte pentru tratamentele mai puțin populare – clienții vor fi mai încurajați să le cumpere!

Promovează-ți imaginea

Dacă decizi să îți dezvolți baza de clienți noi, în loc să lucrezi cu cei fideli, fă acest lucru în mod strategic.

Începe prin a-ți promova imaginea. Deși broșurile și cărțile de vizită sunt benefice, nu te limita la aceste forme de publicitate! Adevărul este că trebuie să îți promovezi afacerea în locul unde sunt si potentialii tai clienți – și anume, rețelele de socializare.

Investiția în campaniile pe Facebook sau Instagram iți permite să vizezi un anumit grup de potențiali clienți.

Ajungerea la un public clar definit nu este totul – trebuie să oferi un motiv acestor potentiali clienti sa iți calce pragul.

Dacă esti în căutare de clienți de sex masculin, de exemplu – campania ta trebuie să emuleze limbajul acestora și să fie suficient de atrăgătoare pentru segmentul vizat. Acesta este, de asemenea, momentul oportun pentru a-ți promova tratamentele cu tematică de primăvară și a atrage clienți noi care apreciează simțul tău inovator.

Insuflă viață salonului tău în această primăvară cu ghidul nostru de mai sus și crește activitățile de marketing cu ajutorul Versum.

Încearcă Versum gratuit

[Total: 2    Average: 1/5]