Motivele pentru care ai nevoie de un concurs pentru „angajatul lunii”

Aproape toți suntem familiarizați cu afirmația: „un angajat fericit este un angajat productiv”, care rezonează în fiecare industrie. Acest concept a devenit o normă în mediul de afaceri din întreaga lume, incluzând saloanele și centrele spa, care au propriile lor modalități de a menține personalul fericit.

Una dintre astfel de metode este prin organizarea concursurilor de premiere a “angajatului lunii”. Deși această metodă pare a fi depășită, încă este una dintre cele mai eficiente mijloace de motivare a personalului.

Ține însă minte că angajatul lunii nu ar trebui să fie răsplătit doar cu un portret înrămat. Oferă premii pe care echipa și le dorește cu adevărat – cum ar fi 3 zile libere în plus, un voucher gratuit sau o pungă de cadouri. Iată toate motivele pentru care trebuie să implementezi și tu acest concurs!

Construirea unei echipe puternice, motivate.

Echipa ta este totul pentru tine și clienții tăi. Cu toate acestea, simpla remunerare lunară a personalului pentru ceea ce fac nu va fi suficientă pentru a-i motiva în mod eficient și pe termen lung – în schimb, pune în aplicare concursul pentru “angajatul lunii” și introdu beneficiile pe care și le doresc cel mai mult.

Citește și „Cum să rămâi motivat la locul de muncă

Începe prin a planifică un obiectiv și decide cu privire la premiul pe care dorești să-l oferi. Iată câteva idei minunate care te vor ajuta să începi:

  • Creșterea vânzărilor de produse sau servicii selectate – la începutul unei luni date, începe să urmărești vânzările angajaților. Cel care are cel mai mare număr de produse / servicii oferite la sfârșitul lunii câștigă! Acest obiectiv este ideal pentru a vinde produsele puțin populare de pe rafturile salonului și pentru a oferi mai multe servicii în cadrul afacerii.
  • Mai multe recomandări & recenzii pozitive – nicio sumă de anunțuri plătite nu poate concura cu un client mulțumit – ei sunt promotorii de brand perfecți! Cu un sistem pentru premierea angajatului lunii în loc, motivează-ți echipa să încurajeze clienții să aducă prietenii și familia la salonul tău. Membrul echipei cu cel mai mare număr de recomandări transformate în clienți, câștigă!

Atmosferă pozitivă în salon.

Nimic nu este mai supărător decât un membru al echipei care nu își da interesul și tratează clienții necorespunzător. Clienții care se simt neglijați sau tratați prost, nu vor recomanda niciodată salonul, chiar dacă calitatea serviciilor este adecvată.

Pentru a aborda acest lucru, punerea în aplicare a concursului lunar este un început perfect. Menționează acest concurs și pe paginile salonului de social media și permite clienților să recomande angajații lor preferați.

Clienții vor dori să participe în a ajuta specialistul lor preferat să câștige premiul, și în același timp, asta le va crește legătura emoțională cu salonul tău.

Postează câștigătorul și pe rețelele de socializare. Asta va arăta tuturor clienților existenți și potențiali că în salonul tău este o atmosferă bună unde munca și dedicarea sunt apreciate.

Reputație îmbunătățită.

Consecința firească a organizarii unui concurs pentru angajatul lunii, este un efect pozitiv de domino cu rezultate pe care nici nu le-ai luat în considerare.

Întrucât membrii personalului concurează unul cu celalalt, muncind din greu pentru a câștiga titlul de „angajat al lunii” și beneficiile sale, sunt motivați să-și dea toata silinta atunci când lucrează cu clienții.

Deși calitatea serviciilor unui salon este importantă, nu va avea nicio importanță dacă există o tensiune evidentă între proprietarul afacerii și personalul care intră în contact direct cu clientul.

Un salon sau spa nu este doar o afacere care oferă servicii – este un loc pentru clienți să uite de problemele cotidiene și să se simtă bine – ar trebui să fie un paradis pentru aceștia, nu un loc tensionat.

Încearcă Versum Gratuit

[Total: 0    Average: 0/5]